Τα cranberries είναι μια ιδιαίτερη όξινη τροφή. Έτσι, οι παιδίατροι δεν την συστήνουν στα βρέφη κυρίως για τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Αλλά αργότερα τι γίνεται; Όπως τονίζουν οι ειδικοί όταν το πρώτος έτος της ζωής τους περάσει είναι καλό η συγκεκριμένη τροφή να αποκτήσει θέση στην ζωή των μικρών παιδιών γιατί έχει πολλά καλά να του προσφέρει.

Σημείωση!

Βέβαια, καλό θα ήταν πριν εντάξεις τα cranberries στο διατροφολόγιο του παιδιού σου να κάνεις ένα τεστ για να προλάβεις οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση! Δώσε του μία με δύο πρώτα μπουκιές cranberries και περίμενε να δεις αν δείξει οποιοδήποτε σημάδι ενόχλησης.

Σε τι βοηθούν τα cranberries τα μικρά παιδιά;

  1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και κρατούν μακριά τις ιώσεις: Αυτό συμβαίνει γιατί τα cranberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε αλλά αντιοξειδωτικά. Έτσι βοηθούν τα μικρά παιδιά να μην αρρωσταίνουν συχνά.
  2. Κάνουν την πέψη πιο εύκολη και γρήγορη: Τα cranberries είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου και σταματούν πολλές μορφές κοιλιακών διαταραχών.
  3. Οχυρώνουν την καρδιά και αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις: Τα cranberries προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και προστατεύουν από την πιθανή ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων στο μέλλον.
  4. Κάνουν καλό στα ούλα: Προστατεύουν τα ούλα καθώς έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου και κάνουν τα ούλα και τα δόντια γερά.