Πρόσεχες πολύ. Δεν άφηνες ξεσκέπαστα φαγητά, ούτε μισοκομμένα λαχανικά στο ψυγείο σου. Όμως, και πάλι αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα! Και χωρίς να έχεις καταλάβει ακόμα τον λόγο!

Επειδή, όμως, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά οι λύσεις σου όχι και τόσες πολλές, καλά θα κάνεις να αναλάβεις δράση για μην σιχτιρίζεις κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο σου για να πάρεις κάτι!

Τι μπορείς να κάνεις;

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αδειάσεις το ψυγείο από όλα τα τρόφιμα και να κάνεις ένα καλό καθάρισμα στα ράφια του.

Επέμεινε ιδιαίτερα σε σημεία που μπορεί να έχουν μείνει υπολείμματα τροφής και πρόσεχε μην ξαναβάλεις μέσα τρόφιμα που μυρίζουν.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια απ’ τις παρακάτω λύσεις προκειμένου να αποφύγεις το ενδεχόμενο να ξαναμυρίσει το ψυγείο σου:

  • Το μαγικό λεμόνι! Το λεμόνι μπορεί να σου γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο για την όμορφη μυρωδιά του ψυγείου σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις ένα-δυο λεμόνια, να αφαιρέσεις με προσοχή το εσωτερικό τους και να τα γεμίσεις με αλάτι. Τοποθέτησέ τα στη συνέχεια σε διάφορα σημεία στο ψυγείο σου.
  • Κανέλα ο επόμενος μεγάλος σύμμαχός σου. Η κανέλα μπορεί επίσης να κάνει θαύματα! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις στο πίσω μέρος του ψυγείου σου μερικά στικς κανέλας για να προλάβουν τις άσχημες μυρωδιές.

Θυμήσου τι αρωματικό μπορείς να φτιάξεις για το ψυγείο σου με φλούδες πορτοκαλιού.

Photo: crazylovescompany.wordpress.com