Τέλος στην ακαταστασία! 7 εύκολα tips θα σε «νοικοκυρέψουν»

LIKE US ON FACEBOOK

Άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, μια ακατάστατη ντουλάπα γεμάτη ρούχα, άχρηστα e-mails, μικροπράγματα πεταμένα δεξιά και αριστέρα. Σίγουρα αυτή η εικόνα κάτι σου θυμίζει! Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπεις σε τάξη.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΑΣΠΑ

1. Βάλε τάξη στο «χάος» σιγά σιγά και νοικοκυρέψου. Σίγουρα ελάχιστοι από μας έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο -ακόμα και το Σαββατοκύριακο- προκειμένου να πετάξουμε κάποια άχρηστα πράγματα στο σπίτι μας. Ξεκινήστε κάθε μέρα πετώντας άχρηστα πράγματα.Είτε πρόκειται για ένα παλιό μέιλ, για κάποιο μπουκάλι αρώματος που έχει τελειώσει ή ρούχα που έχουν φθαρεί. Θα εκπλαγείτε από το πόσο χώρο θα εξοικονομήσετε.

2. Τοποθετήστε τα πάντα εκεί που είναι η θέση τους. Σίγουρα σας φαίνεται εύκολο και αστείο, αλλά δεν είναι. Σκεφτείτε πόσα μπουκαλάκια από βερνίκια νυχιών «τριγυρίζουν» δεξιά και αριστερά , πόσα πανωφόρια είναι τοποθετημένα πάνω σε καρέκλες και όχι στην ντουλάπα… εκεί που είναι η θέση τους δηλαδή.

3. Λέγοντας να τοποθετείτε τα πράγματα εκεί που πρέπει δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να έχετε ένα συρτάρι γεμάτο άχρηστα πράγματα. Στυλό, κορδέλες, lipgloss, χαρτάκια post it, τράπουλες, συνταγές κομμένες από περιοδικά ( η θέση τους είναι σε ένα κλασερ). Βάλτε τα όλα στη θέση που πρέπει!

4. Μεγαλώστε τον αποθηκετευτικό χώρο στην κουζίνα. Δείτε ποιά ποτήρια χρησιμοποιείτε περισσότερο και τοποθετήστε τα στο πρώτο ράφι των ντουλαπιών σας. Οργανώστε τα μαχαιροπίρουνα με τους «οργανωτές» συρταριών.

5. Όταν διακοσμείτε το σπίτι σας, αγοράστε αντικείμενα που έχουν αρκετές χρησιμότητες. Για παράδειγμα ένα διακοσμητικό μπολ, μπορεί να γίνει εύκολα το μέρος όπου θα βάζετε τα κλειδιά και τα τηλεκοντρόλ. Χρησιμοποιείστε βαζάκια αποθήκευσης στο μπάνιο για να βάλετε βαμβάκι, μπατονέτες, άλατα μπάνιου, σαπουνάκια…

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved