Για πες μας την αλήθεια… Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι τα μαξιλάρια ύπνου σου χρειάζονται πλύσιμο αλλά δεν ξέρεις τον σωστό τρόπο να το κάνεις  το αφήνεις για κάποια άλλη στιγμή; Εμείς, όμως, ξέρουμε πώς μπορείς να πλύνεις τα μαξιλάρια ύπνου σου και θα σου αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά που έχουμε συγκεντρώσει.

Συμβουλές για να μπορέσεις να πλύνεις τα μαξιλάρια ύπνου σου χωρίς να χαλάσουν!

  1. Έλεγξε τις ετικέτες τους: Τα περισσότερα μαξιλάρια έχουν ετικέτες που σου δίνουν ειδικές συμβουλές οπότε μελετώντας τες προσεκτικά θα δεις την προτεινόμενη θερμοκρασία πλυσίματος και αν αυτά μπορούν να μπουν στο πλυντήριο.
  2. Στο πλυντήριο: Αν τα μαξιλάρια ύπνου σου μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο βάλε τα στο πρόγραμμα των ευαίσθητων ρούχων που η θερμοκρασία είναι χαμηλή και οι στροφές του πλυντηρίου λιγοστές.
  3. Αν πλένονται μόνο στο χέρι: Για να μπορέσεις να πλύνεις τα μαξιλάρια στο χέρι γέμισε μια μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό. Ρίξε μισό καπάκι υγρού απορρυπαντικού και βύθισε εκεί ένα ένα τα μαξιλάρια σου και άσε τα για λίγες ώρες να μουσκέψουν. Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό.
  4. Πώς θα τα απλώσεις; Καλά τα έπλυνες. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να τα απλώσεις. Πιάσε τα από τις πλαϊνές του ραφές προσεκτικά και όχι από πιο μέσα γιατί μπορεί να τρυπήσουν ειδικά αν περιέχουν μικρά κομματάκια αφρολέξ ή ακόμα και πούπουλα.
  5. Πότε να τα πλύνεις; Επέλεξε να τα πλύνεις και τα απλώσεις μια ηλιόλουστη ημέρα για να μπορέσουν να στεγνώσουν καλά και να μην κρατήσουν υγρασία στο εσωτερικό τους γιατί θα αναπτυχθούν βακτήρια και θα μυρίζουν άσχημα.
  6. Στεγνωτήριο: Διάβασε προσεκτικά την ετικέτα όπως σου είπαμε παραπάνω. Συνήθως γράφει ότι δεν πρέπει να μπει στο στεγνωτήριο, ειδικά αν έχει αφρολέξ γιατί θα συρρικνωθεί!