Το κρασί βρίσκεται μέσα την καθημερινότητα μας, τουλάχιστον στην καθημερινότητα των συντακτών του ipop. Γι αυτό αποφασίσαμε να σου προτείνουμε να αγαπημένα μας κρασιά –σε πρώτη φάση σου υποδείξαμε τα λευκά κρασιά που λατρέψαμε και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κόκκινα κρασιά!

Δεν θα μείνουμε όμως μόνο στην ετικέτα του κάθε κρασιού καθώς σαν καλοφαγάδες που είμαστε θα σου προτείνουμε και το καλύτερο συνοδευτικό που μπορείς να επιλέξεις για να αναδείξεις τόσο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού αλλά και να απογειώσεις την γεύση του φαγητού!

Οι κόκκινες επιλογές μας, λοιπόν, είναι:

Μινώταυρος 2012, KONIORDOS WINES

Αυτό το κόκκινο κρασί δεν είναι όποιο και όποιο. Είναι το προϊόν ναυαρχίδα από την αναγέννηση του πολύ γνωστού παλιού brand Koniordos wines. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει άλλη αξία! Μιλάμε για οίνο ερυθρό ξηρό, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, πλούσιο σε αλκοόλη με κυρίαρχη ποικιλία τη syrah, η οποία προσφέρει έντονο ταννικό δυναμικό, με αρώματα από κόκκινα και μαύρα φρούτα, λουλούδια και μπαχαρικά, τα οποία προσδίδονται και από τη syrah και από το cabernet franc καθώς και με δροσερή επίγευση η οποία οφείλεται στο ξινόμαυρο.

Το συγκεκριμένο κρασί, έχει δυνατή, πιπεράτη και ισορροπημένη γεύση και διαθέτει μεστό και βαθύ χρώμα. Συνοδεύει λοιπόν ιδανικά κόκκινο και λευκό κρέας!

Μαυροτράγανο 2012, Σιγάλας

Ξηρός, ήπιος, ερυθρός, μαυροτράγανο. Συμβουλή από τους γνώστες, κράτα το κλειστό για  2-3 χρόνια ώστε το δυνατό και έντονο ερυθρό κρασί, με αισθητή μεταλλικότητα και το πικάντικο τελείωμα να γίνει ακόμα πιο δυνατό! Δεν πρόκειται για ένα κλασικό νησιώτικο κόκκινο κρασί, αλλά για μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη ερυθρή πρόταση από έναν κορυφαίο Σαντορινιό οινοποιό.

Τι συνοδεύουμε με το συγκεκριμένο κρασί; Κόκκινα κρέατα με πικάντικες και περίπλοκες σάλτσες, κίτρινα πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16 – 18 °C

Γη και Ουρανός 2011, Θυμιόπουλος

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρος οίνος που επιδέχεται παλαίωση. Λατρεμένο ερυθρό από ξινόμαυρο κρασί της “νέας σχολής”, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει. Είναι πλούσιο με όμορφα αρώματα, σωστή δομή, σφιχτές αλλά σωστά δουλεμένες τανίνες και μεγάλη διάρκεια.

Συνοδεύει: Κατσικάκι στη σούβλα, κοκορέτσι και γενικά ψητά κρέατα κι εντόσθια, παχιά και πλούσια τυριά όπως λαδοτύρι, μανούρα, γραβιέρα.

Νεμέα – Δρυόπη Classic, Κτήμα Τσελέπου

100% Αγιωργίτικο κόκκινο κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Ξηρό, με μαλακή και βελούδινη γεύση με ευχάριστες τανίνες, σωστή οξύτητα στο στόμα και καλή επίγευση να συνθέτουν ένα από τα πολύ τυπικά και αγαπητά κρασιά της Νεμέας.

Το συγκεκριμένο κρασί έχει δυνατότητες παλαίωσης από τρία μέχρι πέντε χρόνια.

Κτήμα Καρυδά – Ερυθρός 2010

Αν δεν είσαι σκληροπυρηνικός φίλος του ξινόμαυρου πήγαινε στο παρακάτω βήμα. Αν όμως είσαι, συνέχισε να διαβάζεις γιατί ο συγκεκριμένος ξηρός, ήπιος, ερυθρός, ξινόμαυρος οίνος θα σου πάρει τα μυαλά. Στα θετικά του είναι πως επιδέχεται παλαίωση. Οι γνώστες λένε πως πρόκειται για μία τυπική προσέγγιση στο ξινόμαυρο της Νάουσας. Στιβαρό και γεμάτο, με έντονα τα ποικιλιακά αρώματα αλλά και με εμφανή την επιρροή του δρύινου βαρελιού.

Διάπορος 2011 Κυρ Γιάννη (Κτήμα)

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Ξινόμαυρο  και επιδέχεται Παλαίωση. Μιλάμε για ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.

Συνοδεύει: Κυνήγια σκέτα ή με πλούσιες σάλτσες φρούτων, όπως σύκο, δαμάσκηνο, κυδώνι.