Είναι γνωστό πως υπάρχουν κλασικά λάθη στο βιογραφικό σου, τα οποία μπορεί να σου κοστίσουν τη δουλειά. Υπάρχουν όμως κι άλλα, πιο ασυνήθιστα λάθη, που μπορεί να έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, και μάλιστα χωρίς να καταλάβεις το γιατί!

Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου είναι η πρώτη εικόνα που έχει ο υποψήφιος εργοδότης σου για εσένα, πριν καν σε δει. Αν δεν του αρέσει ή είναι μέσα στα λάθη, πίστεψέ μας δεν θα σου χαριστεί.

Τα 7 ασυνήθιστα λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

Υπερφορτώνεις το βιογραφικό σου με περιττές λέξεις

Είπαμε να κάνεις εντύπωση, αλλά όχι κι έτσι! Το να βάζεις με κάθε ευκαιρία εντυπωσιακές λέξεις και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει. Δεν είναι ωραίες οι επαναλήψεις, πόσο μάλλον στο βιογραφικό σου.

Δεν έχεις επεξεργαστεί τη μορφοποίηση

Το να στείλεις το βιογραφικό χωρίς να έχεις επεξεργαστεί προηγουμένως τη μορφοποίησή του μπορεί να σε κάνει να χάσεις κάθε ευκαιρία να περάσεις από συνέντευξη.

O υποψήφιος εργοδότης θέλει να δει ένα «καθαρογραμμένο» βιογραφικό, χωρίς να πέφτει η μια σειρά πάνω στην άλλη και να είναι μπλεγμένες οι στήλες. Γι’ αυτό φρόντισε πριν το στείλεις να είσαι σίγουρος για τη μορφοποίηση.

Δεν το έχεις ονομάσει επίσημα

Το όνομα του αρχείου είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος. Το να στείλεις ένα αρχείο με τίτλο «Γιώργος Ευσταθίου βιογραφικό προσχέδιο 11», δεν είναι ό, τι πιο επαγγελματικό μπορείς να κάνεις!

«Είμαι ο καλύτερος»

Οι εργοδότες θέλουν να βλέπουν την εμπειρία σου και τα καθήκοντα που έχεις αναλάβει στο παρελθόν, χωρίς όμως κοσμητικά επίθετα! Το αν ήσουν «ο καλύτερος πωλητής της εταιρείας» ή εργαζόσουν «στην παγκοσμίου φήμης εταιρεία», άσε καλύτερα να το κρίνουν άλλοι!

Δεν έχεις κάνει έρευνα

Πόσες φορές θα πούμε ότι το βιογραφικό σου πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως με το πού το στέλνεις; Εάν ο εργοδότης σου ψάχνει συγκεκριμένες δεξιότητες που δεν βρει στο CV σου, το πιθανότερο είναι να σε απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Λεπτομέρειες για τον μισθό

Το να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου τον τωρινό μισθό σου ή το μισθό που θα αποδεχόσουν, μόνο κακό μπορεί να σου προκαλέσει όταν έρθει η στιγμή της διαπραγμάτευσής του. Δεν χρειάζεται να αναφέρεις καθόλου τις αποδοχές μέσα στο βιογραφικό.

Last but not least, η γελοία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ειλικρινά, πιστεύεις ότι έχεις ελπίδες εάν δεν αλλάξεις το [email protected], που έχεις από το Γυμνάσιο; Καινούρια αρχή, καινούριο email.

Photo: courseworkhome.co.uk