Το κρασί βρίσκεται μέσα την καθημερινότητα μας, τουλάχιστον στην καθημερινότητα των συντακτών του ipop. Γι αυτό αποφασίσαμε να σου προτείνουμε να αγαπημένα μας λευκά κρασιά –σε πρώτη φάση γιατί θα ακολουθήσουν και τα κόκκινα!

Δεν θα μείνουμε όμως μόνο στην ετικέτα του κάθε κρασιού καθώς σαν καλοφαγάδες που είμαστε θα σου προτείνουμε και το καλύτερο συνοδευτικό που μπορείς να επιλέξεις για να αναδείξεις τόσο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού αλλά και να απογειώσεις την γεύση του φαγητού!

Οι λευκές επιλογές μας, λοιπόν, είναι:

Σαντορίνη βαρέλι Σιγάλας

Το συγκεκριμένο κρασί είναι ένας ξηρός, ήπιος, λευκός οίνος, ποικιλίας Ασύρτικο με 13.5% alc. Τα αρώματα του και η γεύση του απογειώνονται αν το κρατήσεις 2-3 χρόνια από την χρονιά παραγωγής τους πριν το καταναλώσεις!

Το συγκεκριμένο, είναι ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα. Άρα πλέον ξέρεις τι θα σερβίρεις στα μπάρμπεκιου που οργανώνεις με τους φίλους σου!

ΚΟΝΙΟΡΔΟΣ wines, Ποταμός

Οίνος λευκός ξηρός με ραχοκοκκαλιά το ασύρτικο, το οποίο διαθέτει στιβαρό χαρακτήρα, όγκο και δομή, το sauvignon blanc, με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά από εξωτικά φρούτα, εσπεριδοειδή και βότανα, καθώς και φρεσκάδα που πηγάζει από την οξύτητά του και τέλος το chardonnay, το οποίο λόγω του ξηροθερμικού κλίματος της περιοχής (παράγεται στην Μηχανιώνα έξω από τη Θεσσαλονίκη) εμφανίζεται σε αρκετά ήπια μορφή με μέτριας έντασης αρώματα από ανανά, ώριμο μήλο, ροδάκινο, πεπόνι και κάποιες φορές και μοσχολέμονο. Αποτέλεσμα αυτής της τριποικιλακής πρόσμειξης είναι ένα λευκό ξηρό κρασί, αρωματικό, ευχάριστο και νόστιμο, ελαφρά λιπαρό, με χαρακτηριστική επίγευση, αχυροκίτρινο χρώμα και δυνατότητα εξέλιξης στη φιάλη, με την πάροδο του χρόνου.

Δεν θα το κρύψουμε πως από τα λευκά είναι το αγαπημένο μας και αν αναρωτιέσαι με τι μπορείς να συνοδεύσεις τον Ποταμό η απάντηση είναι λευκά κρέατα και θαλασσινά! Tip! Σερβίρεται δροσερό!

Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο 2013

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο ο οποίος επιδέχεται Παλαίωση και έχει 13% alc.

Το συγκεκριμένο κρασί είναι μία όμορφη και τυπική ετικέτα Σαντορίνη ΟΠΑΠ, από ένα από τα πολύ ποιοτικά οινοποιεία του νησιού. Διακρίνεται για την ισορροπημένη δομή του, η οποία απογειώνεται από την δυνατή οξύτητα της ποικιλίας.

Τι συνοδεύεις με το συγκεκριμένο λευκό; Ταιριάζει φοβερά με ψαρικά καθώς και τους συνδυασμούς τους με ζυμαρικά.

ΡΟΔΙΤΗΣ ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ  Ξηρός

Αυτό που σου κινεί το ενδιαφέρον σε πρώτη φάση στο συγκεκριμένο κρασί είναι το χρώμα τυ, το οποίο είναι λαμπερό απαλό, λευκοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη ξεχωρίζουν τόνοι ροδάκινου, αχλαδιού και τόνοι ανθέων εσπεριδοειδών ενώ στο στόμα η στρογγυλάδα και ο πλούτος ισορροπούν με την λεμονάτη οξύτητα. Η μακρά επίγευση χαρίζει αρώματα από γλυκό κυδώνι.

Το συγκεκριμένο κρασί, το οποίο παράγεται σε υψώματα της Νέας Πέλλας σε ύψος 90-160 μ. και είναι ότι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι.