Φοράς γυαλιά μυωπίας; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείς άβαφη και απεριποίητη… Τα γυαλιά ναι μεν είναι εξαιρετικό αξεσουάρ (στο χιπστεροκόσμο φορούν γιγάντιους σκελετούς ακόμα και χωρίς φακούς!), αλλά θέλουν ειδικό μακιγιάζ για μύωπες.

  1. Έμφαση στα μάτια: Τα μάτια τραβούν την προσοχή ακόμα περισσότερο, αφού πλέον τα έβαλες σε βιτρίνα! Μη διανοηθείς να τα αφήσεις άβαφα. Ακολούθησε τη ρουτίνα που έχεις υιοθετήσει μόνιμα (make-up, conciler, σκιά), αλλά ιδανικά τόνισε ακόμα περισσότερο τα μάτια. Δώσε βάθος με eyeliner ή σκούρη σκιά στην άκρη του βλεφάρου. Δώσε φως με λίγη λευκή ή ανοιχτή ροζ σκιά στη κόχη των ματιών.
    Η μάσκαρα επιβάλλεται σε λογικά πλαίσια. Μην το παρακάνεις και καταλήξεις οι βλεφαρίδες να κολλήσουν στο τζάμι των γυαλιών.
  2. Κάνε γωνίες στο πρόσωπο, βάζοντας λίγο παραπάνω ρουζ σε γήινο χρώμα κάτω από τα ζυγωματικά και κάτω από τα φρύδια. Θα δώσεις έμφαση στο μυστηριώδες και σοφιστικέ look που προσπαθείς να καλλιεργήσεις.
  3. Βάλε κόκκινο κραγιόν. Θα δείχνεις πραγματικά ενημερωμένη στιλιστικά. Φρόντισε φυσικά τα μάτια να είναι σε ισορροπία, δηλαδή πιο ελαφρά βαμμένα.