Τα σκυλιά μπορούν να εκφράσουν τον φόβο και το άγχος τους με προφανώς αναγνωρίσιμους τρόπους. Τρέλα, κλάμα και τρέξιμο είναι όλα αρκετά αναγνωρίσιμα σημάδια φόβου και άγχους, αλλά μερικές φορές τα σκυλιά εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο το άγχος τους. Διάβασε παρακάτω για να τους μάθεις όλους.

σκύλος

Σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σου έχει άγχος!

 • Γλείψιμο των χειλιών
  Τείνουμε να συσχετίζουμε αυτή τη συμπεριφορά με την πείνα. Μετά από μία ζουμερή μπριζόλα υγραίνεται το στόμα σου, θα μπορούσες να γλείφεις ασυνείδητα τα χείλη σου. Αυτό μπορεί να ισχύει και για τα σκυλιά, αλλά μερικές φορές, το γλείψιμο των χειλιών είναι ένδειξη ανήσυχης συμπεριφοράς. Σύμφωνα με ψυχολόγο από την Νέα Υόρκη, αν αυτή η συμπεριφορά συνοδεύεται και από άλλες εξίσου ανησυχητικές, τότε πρέπει να το προσέξεις.
 • Φυσική ένταση
  Εσύ γνωρίζεις τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σου καλύτερα από οποιονδήποτε και εάν εντοπίσεις το πρόσωπο του σκύλου σου σφιγμένο ή τα αυτιά του να γέρνουν προς τα πίσω, μπορεί να σημάδι άγχος.
 • Κούνημα της ουράς
  Ο τρόπος με τον οποίο η ουρά του σκύλου σου κουνιέται εμπρός και πίσω μπορεί να είναι ενδεικτικό σημάδι άγχους. Έχεις την τάση να συσχετίζεις αυτή τη συμπεριφορά με την χαρά του σκύλου σου, αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι το σκυλί είναι εξαιρετικά υπερκινητικό. Το ύψος που κρατάει ο σκύλος σου την ουρά του μπορεί να είναι ενδεικτικό της διάθεσης του. Σε γενικές γραμμές, η ουρά που κρατιέται σε μέσο ύψος είναι χαλαρή, αν διατηρείται ψηλά είναι σημάδι συναγερμού ή απειλητική, και αν είναι χαμηλή είναι υποτακτική ή φοβισμένη.
 • Αποφυγή
  Πολλά σκυλιά αγαπούν να είναι γύρω από τους ανθρώπους, και σχεδόν όλα τα σκυλιά αγαπούν να είναι γύρω από τις οικογένειες τους. Γι ‘αυτό η αποφυγή είναι ένα ιδιαίτερο σημάδι άγχους, και μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ή εκτροπής των ματιών.
 • Χασμουρητό
  Το χασμουρητό είναι ένα άλλο σημάδι ανησυχίας που μπορεί να αποδώσει την εντύπωση της πλήξης ή της εξάντλησης. Ομοίως, το ξαφνικό χασμουρητό μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός προβλήματος. Αν o σκύλο σου κρυφτεί και ξαφνικά χασμουρηθεί, αυτό είναι συχνά ένα σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει.
 • Γρατζουνιές στις πόρτες και στα παράθυρα
  Αυτό είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια του άγχους. Τα σκυλιά που υποφέρουν από το άγχος , συχνά πανικοβάλλονται όταν είναι μόνα στο σπίτι, επομένως δεν έχουν πραγματικά έλεγχο της συμπεριφοράς τους. Εκτός από την καταστροφή των πραγμάτων, συχνά προσπαθούν να ξεφύγουν, γι ‘αυτό γρατζουνίζουν τις πόρτες ή τα παράθυρα.
 • Επιθετικότητα
  Η επιθετικότητα δεν είναι απαραίτητα δύσκολο να εντοπιστεί. Το σκυλί σου γκρινιάζει, γαβγίζει ή δαγκώνει; Οι ιδιοκτήτες συνήθως δεν συσχετίζουν την επιθετικότητα με το φόβο. Ως εκ τούτου, πολλοί ιδιοκτήτες τιμωρούν ενστικτωδώς τα σκυλιά επειδή ενεργούν επιθετικά. Αλλά αυτό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα επειδή τα σκυλιά μπορούν να παρερμηνεύσουν τον λόγο για τον οποίο τιμωρούνται.

σκύλος φοβισμένος