Αυτές οι απλές στάσεις yoga θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το stress και να ανακουφίσεις το σώμα και το μυαλό σου σε μόλις 15 λεπτά. Παράλληλα, αυτές οι στάσεις βοηθούν στην απόκτηση μιας πιο φωτεινής και λαμπερής επιδερμίδας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το στρες παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία του δέρματος μας, καθώς μπορεί να προκαλέσει ακμή, επιταχυνόμενη γήρανση και αυξημένη ξηρότητα, μεταξύ άλλων.

Λίγα λεπτά ωστόσο yoga και διαλογισμού την ημέρα μπορεί να μειώσουν την καθημερινή κούραση να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης.

 

Tadasana ή Στάση του βουνού

Γνωστή ως στάση του βουνού, βοηθάει τους ώμους σου να χαλαρώσουν, καθώς και να αναπνέεις σωστά. Κλείσε τα μάτια σου για δέκα λεπτά και πάρε 10 ανάσες, όσο πιο αργές γίνεται.

Vrksasana ή στάση του δέντρου

Διατήρησε τη στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα και μετά άλλαξε τα πόδια. Η στάση αυτή βοηθάει στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής μας ισορροπίας.

Virabhadrasana ή στάση του πολεμιστή

Μία από τις πιο γνωστές και βασικές στάσεις, ο πολεμιστής. Προσπάθησε να παραμείνεις σε αυτή την στάση για δέκα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με την αντίθετη πλευρά.

Ardha Matsyendrasana

Κοίταξε πέρα από τον ώμο σου και ανέπνευσε βαθιά. Αυτή η στάση βοηθάει στην οξυγόνωση της σπονδυλικής στήλης και των σπονδύλων.

Savasana ή χαλάρωση

Σε κάθε μάθημα γιόγκα, είναι πολύ σημαντικό στο τέλος να κάνετε τη στάση χαλάρωσης ή savasana. Είναι τόσο απλή όσο το να ξαπλώσετε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια σας. Ανέπνευσε αργά και βαθιά με τα μάτια σου κλειστά.

Photos: marie-claire.es