Η σωστή διατροφή είναι μεγάλο μέρος της καλής γενικής κατάστασης του σκύλου σου. Και επειδή μπορεί να μη θέλεις να συνεχίσεις να δίνεις τα χρήματά σου σε ζωοτροφές, που δεν εμπιστεύεσαι και απόλυτα, αποφάσισες να το ρίξεις στο σπιτικό φαγητό για το σκύλο σου. Τι πρέπει να ξέρεις όμως όταν ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις για το κατοικίδιό σου;

Είναι το σπιτικό φαγητό ολοκληρωμένο και ισορροπημένο;

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων όταν πρόκειται να ετοιμάσουν το φαγητό, είναι ότι δεν ακολουθούν σωστά τη συνταγή – ή δεν ακολουθούν καθόλου τη συνταγή. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά έχουν ειδικές απαιτήσεις θερμίδων και χρειάζονται ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να αναπτυχθούν σωστά. Όταν, λοιπόν, ετοιμαστείς να μαγειρέψεις για το σκύλο σου, φρόντισε να πάρεις όλα τα υλικά με τα απαραίτητα συστατικά, που χρειάζεται το κατοικίδιό σου. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου

Σε συνεργασία με έναν κτηνίατρο, μπορείς να σχεδιάσεις μια δίαιτα που να ανταποκρίνεται σε όλες τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου σου. Ο κτηνίατρός σου μπορεί να έχει συνταγές που μπορείς να φτιάξεις ή να σου συστήσει site με συνταγές για σκύλους. Επίσης εάν ο σκύλος σου έχει κάποια αλλεργία, θα πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου όταν επιλέγεις τα υλικά.

Αφιέρωσε χρόνο στη μαγειρική

Εάν δε θέλεις να σπαταλήσεις χρόνο, τότε απλά αγόρασε έτοιμη τροφή. Εάν όμως αποφασίσεις να μαγειρέψεις για το σκύλο σου, κάντο σωστά και αφιέρωσε το χρόνο που απαιτεί αυτή η σημαντική εργασία. Δεν είναι ανάγκη να μαγειρεύεις κάθε μέρα, μπορείς να βάλεις ένα πρόγραμμα. Μερικοί επιλέγουν να μαγειρεύουν μια φορά την εβδομάδα και να κάνουν μεγάλες ποσότητες, που θα φτάσουν για όλη τη ν εβδομάδα. Μπορείς επίσης να καταψύξεις την τροφή και να την ξεπαγώνεις κάθε φορά που ο τετράποδος φίλος σου, θέλει το γεύμα του. Καλό θα ήταν να ετοιμάσεις και δυο- τρία διαφορετικά φαγητά για να υπάρχει μια ποικιλία στα θρεπτικά συστατικά και να δημιουργήσεις ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα για το σκύλο σου.

Τι να προτιμήσεις: σπιτική ή έτοιμη τροφή;

Το σίγουρο είναι με τη σπιτική τροφή είσαι σίγουρος για τα υλικά που χρησιμοποιείς. Αν, παρόλα αυτά, νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο για μαγειρική ή θέλεις να συνδυάσεις και τα δύο είδη τροφών, τότε συμβουλέψου τον κτηνίατρο για το ποια τροφή είναι κατάλληλη για το σκύλο σου και είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστη.