Σου έχουμε πει αρκετές φορές, ότι λούζεσαι λάθος. Ελπίζουμε να έχεις κάνει πράξη τις συμβουλές μας! Όμως, και το σωστό λούσιμο έχει νέους κανόνες! Από πότε; Από τώρα!

 • Υφή
  «Το πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου, εξαρτάται από την υφή τους», λέει η γνωστή hairstylist, Jasmine Anna Galazka. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το καθημερινό λούσιμο τα καταστρέφει, όμως αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας. Αν έχεις πολύ λεπτές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής σου, τότε πρέπει να λούζεσαι καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα, ενώ αν έχεις πιο χονδρές τρίχες, καλό θα ήταν να λούζεσαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα.Αν έχεις υπερβολικά λεπτή τρίχα, προσπάθησε να αντικαταστήσεις το σαμπουάν σου με ένα conditioner, για να εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου, τα οποία ουσιαστικά είναι αυτά που τα θρέφουν!
 • Τα μαλλιά σου το προτιμούν… κρύο
  Όπως σου έχουμε ξαναπεί, η θερμοκρασία του νερού με το οποίο λούζεσαι έχει ιδιαίτερη σημασία! Το καυτό νερό ανοίγει το θύλακα της τρίχας και καθιστά τα μαλλιά σου πιο επιρρεπή στη ξηρότητα και το σπάσιμο. Φρόντισε το νερό με το οποίο θα λουστείς να είναι χλιαρό και στη συνέχεια, σταδιακά κάν’ το λίγο πιο κρύο, έτσι ώστε να τελειώσεις το λούσιμο σου με παγωμένο. Αυτό μπορεί να είναι κάπως δύσκολο για την εποχή που διανύουμε, όμως το παγωμένο νερό είναι αυτό που θα κλείσει το θύλακα της τρίχας και θα τους δώσει την λάμψη που ονειρεύεσαι.
 • Η ποσότητα μετράει
  Το ότι αδειάζεις ολόκληρο το μπουκάλι με το σαμπουάν επάνω στο κεφάλι σου, δε το κάνει πιο καθαρό. Η ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζεις στο κεφάλι σου, αντιστοιχεί σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, στο μέγεθος ενός νικελίου. Κάνε μασάζ με αυτό στο κεφάλι σου, ώστε το σαμπουάν να φτάσει μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σου και χρησιμοποίησε το νερό για να το «βοηθήσεις» να εξαπλωθεί, και άστο στο κεφάλι σου για ένα με δύο λεπτά.
 • Χρησιμοποίησε μια μάσκα μαλλιών αντί για μαλακτικό
  Οι μάσκες μαλλιών είναι βαρέως τύπου προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών σου, το οποίο θα διαρκέσει για περισσότερο χρονικό διάστημα και παράλληλα τα ενυδατώνουν. Αν έχεις χοντρή τρίχα, εφάρμοσε τη μάσκα σε ολόκληρο το μήκος του κεφαλιού σου, ενώ αν έχεις πιο λεπτή τρίχα, επικεντρώσου μόνο στις άκρες τους.