Δεν ξέρεις τι να κάνεις! Τα νύχια σου σπάνε και δεν ξέρεις το γιατί; Μην αγχώνεσαι. Εμείς έχουμε σκεφτεί τους λόγους και θα σου τους παρουσιάσουμε. Για να σε βάλουμε στο νόημα θα σου πούμε πως μπορεί αρχικά να, λοιπόν, από τον οργανισμό σου κάποια θρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο σίδηρος γι΄αυτό αρχικά επισκέψου τον γιατρό και κάνε εξετάσεις αίματος.

Για ποιους λόγους μπορεί να σπάνε συνεχώς τα ρούχα σου;

  • Είσαι συνεχώς μπροστά από ένα πληκτρολόγιο: Συνεχώς «χτυπάς» τα νύχια σου στο πληκτρολόγιο. Αυτό σαφώς προκαλεί είτε σπάσιμο είτε ακόμα και ξεφλούδισμα της επιφάνειας του.
  • Ξεχνάς να βάλεις κρέμα: Τα χέρια αλλά ακόμα και τα νύχια σου χρειάζονται ενυδάτωση. Προμηθεύσου, λοιπόν, μια ειδική κρέμα. Αν το αμελήσεις και δεν χρησιμοποιήσεις κρέμα η ξηρότητα μπορεί να κάνει τα νύχια σου πολύ επιρρεπή στο σπάσιμο.
  • Τα βάφεις πιο πολύ απ΄όσο πρέπει: Τα νύχια σου πρέπει να ανασαίνουν. Δεν μπορείς, λοιπόν, να τα έχεις συνεχώς βαμμένα. Αυτό τα αφυδατώνει και τα ξεραίνει. Πρέπει να αφαιρείς ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα το βερνίκι και να τα αφήνεις να πάρουν ανάσα.
  • Δεν τρέφεσαι σωστά: Για να έχεις δυνατά νύχια πρέπει να προσέχεις κι εσύ μόνο αυτό δεν κάνεις. Η διατροφή σου δεν είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες πως θες, λοιπόν, τα νύχια σου να είναι δυνατά; Δεν γίνεται. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες.