Το ξέρουμε, είσαι τσαπατσούλης και γι’ αυτό όταν τρως αποκλείεται να μην πέσει λίγο λαδάκι επάνω σου ή λίγο σάλτσα ή έστω κάτι από αυτό που τρως. Έτσι, σχεδόν όλα τα ρούχα σου έχουν επάνω τους από ένα ή και περισσότερα παράσημα δηλαδή λεκέδες από λάδι. Μην στεναχωριέσαι γιατί η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη χάρη σε εμάς ενώ παράλληλα τα ρούχα σου θα είναι πιο καθαρά από ποτέ.

eating-ipop.gr

Τι μπορείς να κάνεις για τους λεκέδες από λάδι;

  1. Θες ένα κομμάτι ψωμί; Μπορεί να χρησιμοποιείς το ψωμί ως συνοδευτικό στο φαγητό σου και για να βουτάς το λάδι από την σαλάτα αλλά αυτή την φορά θα το κάνεις για να απομακρύνεις τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σου. Κόψε, λοιπόν, ένα κομμάτι ψωμί και χρησιμοποίησε την ψίχα του. Πίεσε την αμέσως γερά πάνω στην λεκέ και αυτή θα τον απορροφήσει.
  2. Βάλε ταλκ: Με το που λερωθείς μην κάτσεις και κοιτάς τον εαυτό σου απορώντας για το τι πρέπει να κάνεις αλλά τρέξε γρήγορα στο μπάνιο. Πάρε το ταλκ και κάνε αυτό που πρέπει. Ρίξε αρκετό ταλκ πάνω στο λεκέ κάνοντας μια πλούσια στρώση την οποία θα αφήσεις στο συγκεκριμένο σημείο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Το ταλκ κάνει θαύματα. Απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ και έτσι μετατρέπει το καθάρισμα σε παιχνιδάκι. Μετά τίναξε καλά το ρούχο, βάλε λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο λεκέ και βάλε το ρούχο σου στο πλυντήριο να πλυθεί.
Ερώτηση!

Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνεις πιο προσεκτικός-η και να σταματήσεις να λερώνεσαι κάθε φορά που προσπαθείς να φας το φαγητό σου;