Η ξηροδερμία όχι μόνο φαίνεται άσχημη αλλά μπορεί να σε κάνει και να αισθάνεσαι άβολα! Υπάρχουν πολλά προϊόντα που σου υπόσχονται να σε βοηθήσουν και να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα σου, αλλά περιέχουν συστατικά που αφυδατώνουν το δέρμα σου!

Ψάξαμε και βρήκαμε ποια συστατικά πρέπει να αποφύγεις αν έχεις ξηροδερμία:

Τα ρετινοειδή

Ενώ το συστατικό έχει υπερασπιστεί σε όλους τους τομείς για την επιτυχία στη θεραπεία της ακμής, την μείωση των ρυτίδων και των δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και τα κονδυλώματα, μπορεί να είναι πολύ σκληρό στις περιπτώσεις ξηροδερμίας. Ο ερεθισμός είναι μια παρενέργεια του συστατικού, οπότε το να το βάλεις σε μία ήδη ταλαιπωρημένη και ξηρή επιδερμίδα είναι μία σίγουρη συνταγή για την καταστροφή.

Το υπεροξείδιο του βενζολίου

Ακόμα ένας παράγοντας ερεθισμών. Οι δερματολόγοι λατρεύουν το υπεροξείδιο του βενζολίου για τη θεραπεία της ακμής, αλλά το δέρμα μπορεί να έχει πραγματικά αρνητικές αντιδράσεις σε αυτό το συστατικό, συμπεριλαμβανομένου της απολέπισης, του κνησμού, του ερεθισμού και της ερυθρότητας!

Το αλκοόλ

Αν και τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν κάποιο είδος αλκοόλ καθώς βοηθά τα συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα, τα τζελ και οι λοσιόν συνήθως περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση του. Αποτέλεσμα είναι αυτό το συστατικό να απορροφά όλη την υγρασία της επιδερμίδας και να μεγεθύνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα!

Το σαλικυλικό οξύ

Ενώ το σαλικυλικό οξύ μπορεί να είναι ένα καλό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος -μέσω των απολεπιστικών ιδιοτήτων του μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και την ξηροδερμία όταν χρησιμοποιείται σωστά, αν δεν κάνεις σωστή χρήση και το εφαρμόσεις πάνω σε ξηρές επιδερμίδες μπορεί να μεγαλώσει το πρόβλημα. Αν θέλεις να βάλεις αυτό το συστατικό στην ρουτίνα σου καλύτερα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου!

Αρώματα και συντηρητικά

Τα αρώματα και τα συντηρητικά είναι η κύρια αιτία των αλλεργιών του δέρματος. Αν τα αρώματα και τα συντηρητικά ερεθίσουν το δέρμα σου, μπορεί αν οδηγήσει σε ξηροδερμία!  Αν έχεις ήδη ξηροδερμία αυτά τα συστατικά θα σε οδηγήσουν στο χάος!