Κάθε βράδυ κάνεις κωλοτούμπες στο κρεβάτι σου και παλεύεις μέχρι να έρθει ο Μορφέας να σε αγκαλιάσει; Όταν το αναφέρεις σου απαντάνε ότι μάλλον έχεις φάει βαριά; Εμείς ερχόμαστε να σου πούμε ότι μάλλον δεν έφαγες σωστά.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αν γίνουν σωστοί συνδυασμοί snacks θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς το βράδυ όπως δεν έχεις κοιμηθεί μέχρι σήμερα! Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες μας και σε καμία τον περιπτώσεων να μην υπερβάλλεις στις ποσότητες!

Δημητριακά & γάλα χαμηλών λιπαρών

Ενώ οι υδατάνθρακες που βρίσκεις στα δημητριακά σε βοηθάνε να κοιμηθείς, οι πρωτεΐνες που έχει το γάλα επίσης σε κάνουν να νυστάξεις. Όταν, λοιπόν, τα καταναλώνεις μαζί ο οργανισμός σου θα απορροφήσει περισσότερο αμινοξύ τρυπτοφάνη από ό, τι αν καταναλώνεται το καθένα ξεχωριστά. Το γάλα είναι γεμάτο από ασβέστιο και μαγνήσιο, το οποίο βοηθά να παραχθεί μελατονίνη η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ύπνου.

Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά & Πεπόνι

Δεδομένου ότι η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά ν κοιμηθείς, επιλέγοντας ένα φρούτο με μεγάλο όγκο νερού, όπως το πεπόνι, καλύπτεις το νερό που δεν κατανάλωσες μέσα στην ημέρα. Αν δεν σου κάνει το πεπόνι, μπορείς να δοκιμάσεις μήλα, πορτοκάλια και αχλάδια. Τα συγκεκριμένα φρούτα σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη που βρίσκεις στο γιαούρτι, θα βοηθήσουν να έχεις όνειρα γλυκά!

Αποξηραμένα κεράσια & Φιστίκια

Τα κελυφωτά φιστίκια έχουν έναν συνδυασμό πρωτεΐνης, βιταμίνης Β6 και μαγνήσιου ο οποίος είναι αποτελεσματικότατος για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της παραγωγής μελατονίνης. Οπότε ο συνδυασμός των δύο μπορεί να είναι μοναδικός!

Crackers & Τυρί

Η άπαχη πρωτεΐνη από τα γαλακτοκομικά σε συνδυασμό με τα τραγανά κράκερς είναι μια καλή επιλογή, αφού ο συνδυασμός είναι γεμάτος από ασβέστιο, μαγνήσιο, τρυπτοφάνη και όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον ύπνο.

Αμύγδαλο & Μπανάνα

Οι μπανάνες και τα αμύγδαλα έχουν μεγάλο απόθεμα βιταμίνης Β6 και μαγνήσιου, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά snacks για μια ξεκούραστη νύχτα.