Είσαι σε κρίσιμη ηλικία! Εντάξει δε σε πήραν και τα χρόνια αλλά όσο παράλογο και να σου ακούγεται μετά τα 25 το πρόσωπο αρχίζει να χαλαρώνει και να γίνεται πιο επιρρεπή στο σχηματισμό ρυτίδων. Όλα ξεκινούν από τις «ύπουλες» ρυτίδες έκφρασης (ξέρεις αυτές γύρω από τα μάτια και τα χείλη όταν χαμογελάς) και συνεχίζουν με τις κανονικές, τις ρυτίδες ηλικίας ή ακόμα και κατάχρησης. Δε θα σου πούμε, όμως,  να πάψεις να χαμογελάς! Θα σου μάθουμε τι πρέπει να κάνεις αν δε θες να κάνεις ρυτίδες.

Τι να κάνεις αν δε θες να κάνεις ρυτίδες;

  1. Καλαμάκι τέλος: Όσο ακίνδυνο και να σου φαίνεται το να πίνεις με το καλαμάκι, μπορεί να βλάψει πολύ το πρόσωπο σου. Σουφρώνοντας τα χείλη γύρω από το στόμα σου δημιουργούνται ρυτίδες που αν δεν προσέχεις μπορούν να γίνουν μόνιμες.
  2. Σταμάτα το κάπνισμα: Το να καπνίζεις δεν είναι βλαβερό μόνο για την επιδερμίδα σου επειδή την αφυδατώνει και τη «γερνάει». Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο ρουφάς την τζούρα σου κάνει κακό στην περιοχή γύρω από τα χείλη σου αλλά και στον λαιμό σου.
  3. Αποχαιρέτησε τη λάμπα θερμότητας: Όταν πας κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου ή να κάνεις ανταύγειες προτίμησε να μην μπεις κάτω από τη λάμπα θερμότητας! Η υπερβολική ζέστη που βγάζει μπορεί να «σοκάρει» το πρόσωπό σου!
  4. Αν είχες παλιότερα θέμα ακμής μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι ακόμα και τώρα το δερματολόγο σου. Καλό θα ήταν να πηγαίνεις έστω μία φορά το χρόνο για να συζητάς μαζί του και να εξετάζει αν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς κάνουν καλό στο πρόσωπό σου.
  5. Μην ξεχνάς τη γυμναστική! Η γυμναστική εκτός από τα θαύματα που κάνει στο σώμα σου είναι εξίσου καλή και για το πρόσωπό σου! Βοηθά στην σωστή αιμάτωση της και στη διατήρηση της ελαστικότητας της.