Έλα, μην ντρέπεσαι … πες μας! Από το πρωί πόσες φορές πήγες να πέσεις; Πόσες φορές πήγες να γλιστρήσεις στο χιόνι; Εμείς πάντως αρκετές. Για να σου πούμε την αλήθεια πέσαμε μια φορά αλλά, το παίξαμε ότι απλά απολαύσαμε την πτώση μας και παίξαμε με τον πάγο (επειδή είχε κόσμο γύρω γύρω) και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Επειδή, όμως, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αν γλιστρήσεις στο χιόνι μπορεί να χτυπήσεις, εμείς θα σου δώσουμε όλες μας τις συμβουλές για να μπορέσεις να σταθείς στο ύψος σου.

Τι να κάνεις για να μην γλιστρήσεις στο χιόνι;

  1. Προσοχή στα παπούτσια σου: Ξέχνα τα αθλητικά, τις μπότες που έχουν ίσιο πάτο και φυσικά τα τακούνια. Σήμερα (7/1) και, όπως λένε οι μετεωρολόγοι και αύριο θα πρέπει να φορέσεις μποτάκια τα οποία από κάτω θα έχουν τραχτερωτή σόλα, θα γαντζώνουν στο χιόνι και δεν θα γλιστράνε.
  2. Τοίχο- τοίχο: Μην το παίζεις άνετος-η και διανύεις με στιλ και χάρη τον δρόμο γιατί όταν θα πέσεις ο κόσμος θα γελάει. Προτίμησε να περπατήσεις από την μεριά που μπορείς να πιαστείς από κάποιον τοίχο ή από τα κάγκελα που υπάρχουν στα πεζοδρόμια.
  3. Βούλιαξε στο χιόνι: Πίστεψε μας τα σημεία που το χιόνι είναι πιο φρέσκο και αφράτο είναι καλύτερα από αυτά που το νερό έχει παγώσει και είναι γυαλιστερό. Σε αυτά τα σημεία είναι επικίνδυνα να γλιστρήσεις στο χιόνι και να χτυπήσεις.
  4. Σαν τους Χιώτες: Ξέρεις την παροιμία που λένε ότι οι Χιώτες πάνε δύο- δύο; Ε και να μην την ξέρεις ήρθε η ώρα να την κάνεις πράξη. Δεν θα κυκλοφορείς μόνος. Θα πιάνεις αγκαζέ τον φίλο ή την φίλη σου (και όχι από το χέρι γιατί είναι λιγότερο σταθερό) και θα πηγαίνετε μαζί.
  5. Προσοχή στα κορδόνια: Αν τα παπούτσια σου έχουν κορδόνια θα πρέπει να κοιτάς συνεχώς ότι δεν λύθηκαν.
  6. Σημεία που βλέπει ο ήλιος: Προτίμησε να περπατάς σε σημεία που φωτίζονται από τον ήλιο γιατί θα έχει λιώσει ο πάγος σ αυτά τα σημεία!
  7. Βάλε λακ πριν φύγεις από το σπίτι: Πριν φύγεις από το σπίτι βάλε λακ! Αυτή την φορά, όχι στα μαλλιά σου αλλά στα παπούτσια σου! Ψέκασε τον πάτο των παπουτσιών σου με λακ και δεν θα γλιστράνε τόσο πολύ.
  8. Αργά και σταθερά: Μην περπατάς γρήγορα. Είναι προτιμότερο να φτάσεις στον προορισμό σου αργότερα από το να πέσεις!
Σημείωση!

Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις την δυνατότητα να κάνεις σπίτι σου δεν υπάρχει λόγος να βγεις. Εμείς πάντως, αν βρισκόμασταν στην θέση σου θα κουκουλωνόμασταν με την κουβερτούλα μας και θα καθόμασταν να δούμε τα χιόνια από την τηλεόραση.