Επειδή αγαπάμε την λαϊκή ρήση: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» δε θα σου μαγειρέψουμε (αυτό τα κάνουμε μόνο τρεις φορές την ημέρα για εσένα) αλλά θα σου πούμε τι να κάνεις για να μη σκάσει το δέρμα σου από το κρύο. Μην κοιτάς τώρα που φοράς ακόμα κοντομάνικα, σε λίγες μέρες η θερμοκρασία θα πέσει και θα χρειαστείς σίγουρα τις συμβουλές μας.

Πώς να φερθείς για να μη σκάσει το δέρμα σου από το κρύο;

  1. Πες όχι στο συχνό πλύσιμο: Μπορεί το συχνό πλύσιμο των χεριών να είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων αλλά ο συνδυασμός του σαπουνιού με το νερό μπορεί να αφυδατώσουν τα χέρια σου και να τα κάνουν να σκάσουν.
  2. Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό: Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό όταν κάνεις μπάνιο. Προτίμησε χλιαρά ντουζ που είναι πιο φιλικά για το δέρμα.
  3. Μην τρίβεσαι με την πετσέτα: Όταν σκουπίζεσαι μην κάνεις βίαιες κινήσεις με την πετσέτα σου. Προτίμησε τις απαλές ταμπονάριστες κινήσεις που θα διώξουν μακριά το νερό αλλά θα αφήσουν την επιδερμίδα σου απαλή και όχι ερεθισμένη.
  4. Βάλε υγραντήρα στο σπίτι σου και ας μην είσαι μωρό: Το χειμώνα η ατμόσφαιρα ξεραίνεται οπότε ένας υγραντήρας μπορεί να την βοηθήσει να είναι υγρή και φιλική για το δέρμα σου.
  5. ‘Οταν βγαίνεις έξω το δέρμα σου πρέπει να είναι καλυμμένο και δεν εννοούμε με ρούχα. Πρέπει να βάζεις ενυδατικά προϊόντα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, τις κρέμες σου, το γαλάκτωμα σώματός σου και φυσικά το λιποζάν σου για τα χείλη σου.