Μπορεί η συνοδευτική επιστολή να σου φαίνεται σαν κάτι πολύ απαιτητικό και αγχωτικό όταν κάνεις αίτηση για μια δουλειά, ακολουθώντας όμως κάποια βασικά βήματα θα σου φανεί παιχνιδάκι. Χαλάρωσε, κάθισε μπροστά στον υπολογιστή σου, διάβασε τις συμβουλές μας για μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή και ξεκίνα να γράφεις τη δική σου!

Απευθύνσου σε συγκεκριμένο άτομο

Χάρη στο twitter, το linkedin και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να βρεις σχεδόν οποιονδήποτε ψάχνεις. Για αρχή προσανατολίσου στην εταιρεία που θες να στείλεις το βιογραφικό σου και βρες τον υπεύθυνο του τμήματος που σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν θέλεις να εργαστείς στο τμήμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, βρες το όνομα του υπεύθυνου και απεύθυνε στον ίδιο την επιστολή σου.

Ανάλυσε τις απαιτήσεις της δουλειάς

Δες σε ποια σημεία η εμπειρία σου και οι ικανότητές σου συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της δουλειάς που επιθυμείς και προσπάθησε να προωθήσεις όσο το δυνατό περισσότερο αυτά τα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι εφόσον πεις όσα θέλεις στη συνοδευτική επιστολή σου, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τη μια σελίδα σε μέγεθος.

Φτιάξε ένα πίνακα

Για να μη χαθείς ανάμεσα στις απαιτήσεις της εταιρείας και τις δικές σου δεξιότητες, φτιάξε ένα πίνακα που στα αριστερά θα αναγράφει σε τίτλους τις απαιτήσεις και στα δεξιά θα αναλύει τις δικές σου δεξιότητες και εμπειρία γι’ αυτές τις απαιτήσεις.

Προσοχή στο κλείσιμο

Κλείσε τη συνοδευτική σου επιστολή με ένα δυνατό τρόπο με μια υπόσχεση για το επόμενο βήμα. Ακόμα και να χαθεί η συνοδευτική επιστολή σου ανάμεσα στις υπόλοιπες, ένα δυνατό και πολλά υποσχόμενο κλείσιμο θα δώσει στον εργοδότη το πάτημα να την ξαναδιαβάσει.  Δείξε την προθυμία σου να εργαστείς στην εταιρεία και να ακολουθήσεις τους στόχους της.