Το σώμα σου είναι ένας τέλειος μηχανισμός όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Και μερικές φορές σου δίνει τα σημάδια ότι χρειάζεται βοήθεια που, αν αγνοηθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Διάβασε παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σου χρειάζεται βοήθεια.

  • Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

Εάν έχεις αυτά τα σημάδια, το σώμα σου χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Για να αναπληρώσεις αυτά τα ζωτικά στοιχεία, πρόσθεσε τις ντομάτες, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες και το σπανάκι στην καθημερινή σου διατροφή.

  • Ξηρό δέρμα

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης Ε. Επομένως, πρέπει να τρως περισσότερα λαχανικά, λάδι, καρύδια και ψάρια.

  • Υπογλυκαιμία

Εάν αισθανθείς ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να φας κάτι γλυκό, τότε το άγχος, η κατάθλιψη ή η εξάντληση μπορεί να είναι η αιτία. Το σώμα σου ζητά γλυκόζη.

  • Επιθυμία να φας πάγο

Εάν διαπιστώσεις ότι θες να φας λίγο πάγο, τότε μπορεί να έχεις αναιμία – ανεπάρκεια σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το βόειο κρέας, τα αυγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να συμβουλευτείς έναν γιατρό εάν θες να φας πάγο.

  • Αιμορραγία των ούλων

Η συνεχής αιμορραγία των ούλων σου όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της έλλειψης βιταμίνης C. Συμπεριλάμβανε τα παρακάτω προϊόντα στα γεύματα σου: εσπεριδοειδή, σπανάκι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

  • Εύθραστα νύχια και μαλλιά

Το σώμα σου λέει ότι στερείται βιταμίνη Β. Πίνε περισσότερο γάλα και κατανάλωνε μερικά φύκια και μανιτάρια nori.

  • Δαχτύλιοι γύρω από τις ίριδες

Τέτοιοι δακτύλιοι μπορεί να εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν εμφανίζεται σε ένα νεότερο άτομο, τότε είναι ένα σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν γιατρό για αυτό.