Εάν θέλεις να δημιουργήσεις καλό feng shui στο σπίτι σου ή να αγοράσεις ένα σπίτι που να έχει καλή ενέργεια, υπάρχουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσεις. Πρέπει να δώσεις βάση σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στο σπίτι, τα οποία ευθύνονται για το καλό feng shui.

Εξωτερικό Feng Shui

Ένα σπίτι με καλό feng shui δεν έχει επιθετική ή χαμηλή ενέργεια γύρω του. Δες προσεκτικά το εξωτερικό του σπιτιού σου και το χώρο τριγύρω.  Ζεις κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό; Η αυλή σου δεν είναι προσεγμένη; Συνήθως τέτοιου είδους χαρακτηριστικά δημιουργούν κακό feng shui στο σπίτι. Εάν μένεις σε μια ήρεμη περιοχή, με καλή αύρα –το καταλαβαίνεις και από τη διάθεσή σου να κάνεις μια βόλτα τριγύρω- τότε σίγουρα είσαι σε καλό δρόμο.

Ροή της ενέργειας στην μπροστινή πόρτα

Ένα σπίτι με καλό feng shui έχει μια ομαλή, ισχυρή και σαφή ενεργειακή ροή στην μπροστινή πόρτα του. Υπάρχει μήπως ένα μεγάλο δέντρο ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο στην μπροστινή πόρτα σου;  Μήπως η πόρτα σου χρειάζεται κάποια ανανέωση- καινούριο χρώμα, άλλο υλικό ή ολική αντικατάσταση; Μπλοκάρεις το δρόμο σου προς την πόρτα με κάδους απορριμμάτων, παλιές γλάστρες ή παπούτσια; Εάν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, τότε ίσως θα έπρεπε να δώσεις λίγη περισσότερη φροντίδα στο σπίτι σου.

Ποιότητα της ενέργειας στην κύρια είσοδο

Ένα σπίτι με καλό feng shui έχει μια κύρια είσοδο με σκοπό να υποδεχτεί και να διοχετεύσει την ενέργεια σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου; Η ενέργεια μπορεί να περάσει σε όλους τους χώρους από την είσοδο ή υπάρχουν εμπόδια που την κρατάνε μακριά;  Έχεις σκάλα πίσω ακριβώς από την πόρτα; Γενικά φρόντισε ο χώρος κοντά στην κύρια είσοδό σου να είναι σχετικά ελεύθερος και να μην νιώθεις κι εσύ ο ίδιος μια καταπίεση όταν ανοίγεις την πόρτα σου.

Αγία Τριάδα του Feng Shui

Ένα σπίτι με καλό feng shui έχει απαραίτητα καλή ενέργεια στους τρεις βασικούς χώρους του: το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το μπάνιο. Να είσαι βέβαιος ότι και οι τρεις περιοχές είναι σωστά οργανωμένες και διακοσμημένες  γιατί αποτελούν και τους χώρους που περνάς τον περισσότερο χρόνο. Εάν θέλεις να νιώθεις καλά όταν βρίσκεσαι σπίτι σου, θα πρέπει να προσέξεις το δωμάτιό σου, η κουζίνα και το μπάνιο σου να είναι ακριβώς όπως θα τα ήθελες.

Φρέσκος αέρας

Για να λειτουργεί καλά ένα σπίτι και να νιώθουν οι κάτοικοί του καλά, θα πρέπει να υπάρχει φρέσκος αέρας. Φρόντισε να μην αφήνεις τα υπνοδωμάτια κλειστά για μέρες χωρίς να αερίζονται, και σε κάθε ευκαιρία να κάνεις το ίδιο και με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Ποιος νιώθει άνετα σε ένα χώρο που είναι κλειστός για μέρες; Ο αέρας πρέπει να ρέει γιατί έτσι θα ρέει και η καλή ενέργεια του σπιτιού.

Tip!

Απαλλάξου από κάθε είδους ακαταστασία μέσα στο σπίτι, από τις ντουλάπες μέχρι το υπόγειο και το γκαράζ. Εκτός από τα θέματα υγείας, κι εσύ ο ίδιος θα νιώθεις καλύτερα σε ένα σπίτι συμμαζεμένο και καθαρό.