Μερικές φιλίες κρατάνε για πάντα ενώ μερικές σταματάνε μετά από μερικά χρόνια ή ακόμα και μήνες. Πώς όμως θα ξέρεις ότι η φιλία σου είναι έτοιμη να τελειώσει; Υπάρχουν μερικά σημάδια που σου δείχνουν ότι η φιλία σας φτάνει στο τέλος της, οπότε θα πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό ή τουλάχιστον να το αποδεχτείς.

Συχνές διαφωνίες

Οι συχνές διαφωνίες σημαίνουν ότι η σχέση σας έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν προσφέρει πλέον ο ένας στον άλλον το όφελος της αμφιβολίας. Οι διαφωνίες είναι πιο συχνές όταν μπορεί να έχεις πληγώσει το φίλο σου, χωρίς να το έχεις καταλάβει. Για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει, κάθισε με το φίλο σου σε ένα ήσυχο μέρος και κάντε μια κουβέντα από καρδιάς. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις τη συζήτηση λέγοντας  ότι έχεις καταλάβει ότι έχετε πολλές διαφωνίες τον τελευταίο καιρό και ότι νομίζεις πως μπορείτε να φτιάξετε τα πράγματα. Συζητήστε το μέχρι να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος.

Αποφεύγετε τις συγκρούσεις

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά συχνά αποφεύγουμε τις συγκρούσεις όταν δεν μας νοιάζει πραγματικά πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η αποφυγή συγκρούσεων μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο φίλος σου τα έχει ήδη παρατήσει και δεν θέλει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στη φιλία σας. Παρόλα αυτά, πριν απομακρυνθείς τελείως από το φίλο σου κάνε ένα διάλειμμα. Όταν παίρνεις για λίγο μια απόσταση από τον άλλον, καταλαβαίνεις τι πραγματικά θέλεις κι αν θέλεις να προσπαθήσεις παραπάνω.

Παρεξηγήσεις

Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για διαφωνία, αν υπάρχουν συχνές παρεξηγήσεις τότε σίγουρα κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον τρόπο που επικοινωνείτε. Εάν εσύ και ο φίλος σου κάνετε σχέδια και μετά μπερδεύεστε ή ξεχνάτε τις ημερομηνίες που έχετε κανονίσει κάτι, σημαίνει ότι έχετε αντικαταστήσει τη φιλία σας με άλλα πράγματα στη ζωή σας.

Για να αποκτήσεις καλύτερη επικοινωνία με το φίλο σου, άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνείτε. Εάν συνήθως μιλάτε με μηνύματα, πάρτον τηλέφωνο. Συχνά το να αλλάζεις τον τρόπο επικοινωνίας, βοηθάει στο να ανακτήσεις τη χαμένη επικοινωνία.

Δεν βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλον

Κακά τα ψέματα, όταν θέλεις να δεις κάποιον, τον βλέπεις. Αυτό νομίζω το έχεις καταλάβει και από μόνος σου. Ανεξάρτητα από τις καθημερινές πιέσεις, θα βρεις χρόνο να δεις άτομα που απολαμβάνεις τη συντροφιά τους. Εάν εσύ και ο φίλος σου δεν βρίσκεστε λόγω χρόνου, τότε μάλλον έχετε βάλει άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας.

Tip

Σε κάθε περίπτωση μην σε αγχώνει η ιδέα τους τέλους μιας φιλίας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές. Δεν έρχονται όλοι οι άνθρωποι στη ζωή σου για να μείνουν. Απόλαυσε τις σχέσεις και τις φιλίες που κάνεις στη ζωή σου, χωρίς να σκέφτεσαι το αν θα κρατήσουν για πάντα.