Είτε μόλις γύρισες από χειμερινές διακοπές, είτε έχεις τόσα πολλά ενθύμια από τα ταξίδια σου, σίγουρα θα σε έχει προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο θα προβάλλεις τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες. Για να μην ξεκινήσεις όμως για μια ακόμα φορά να γεμίζεις κορνίζες ολόκληρο το σπίτι ή να εξαφανίζεται το ψυγείο από τα μαγνητάκια, έχουμε να σου πούμε πως αυτοί οι πρωτότυποι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αναδείξεις όλα τα αντικείμενα που έχεις συλλέξει από τα ταξίδια σου, αποτελούν εγγύηση!

Η βαλίτσα δεν είναι μόνο για το ταξίδι

Ναι ναι όπως το άκουσες. Η βαλίτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διακοσμητικό. Μπορείς να στολίσεις μια βαλίτσα με τις φωτογραφίες. Οι μικρές βαλίτσες είναι μια τέλεια επιλογή για να αποθηκεύσεις τα αναμνηστικά των ταξιδιών σου και να φαίνονται όμορφα σ’ ένα ράφι ή μια βιβλιοθήκη. Θα μπορούσες να επιλέξεις να καλύψεις μια βαλίτσα με αυτοκόλλητα-φωτογραφίες ή ακόμα να κάνεις ντεκουπάζ με χάρτες ή καρτ-ποστάλ από τον τόπο που επισκέφθηκες. Όποια μέθοδο κι αν διαλέξεις, το σίγουρο είναι ότι εκεί οι φωτογραφίες σου θα αναδειχθούν με έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο.

Κάνε επιτέλους χρήσιμα τα άδεια βαζάκια σου

Γέμισε ένα άδειο βαζάκι. Είναι πολύ απλό: παίρνεις ένα άδειο γυάλινο βαζάκι, το γεμίζεις με άμμο ή πετραδάκια από την αγαπημένη σου παραλία, ενώ θα μπορούσες να προσθέσεις μέσα και κλαδάκια, καθώς επίσης και μια μικρογραφία της φωτογραφίας του μέρους. Εάν «το έχεις» κιόλας με τις κατασκευές μπορείς να φτιάξεις εκπληκτικά αναμνηστικά, χρησιμοποιώντας τα απολύτως απαραίτητα.

Φτιάξε μαξιλάρι

Έχεις που έχεις τόσα μαξιλάρια σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου, δεν βάζεις ένα ακόμη που να έχει και ιδιαίτερο νόημα για εσένα; Απλά φτιάχνεις ένα κολλάζ με τις φωτογραφίες, τα καρτ-ποστάλ, τα εισιτήρια και τα μεταφέρεις σ’ ένα μαξιλάρι μέσω εξειδικευμένων καταστημάτων ή websites. Με αντίστοιχο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και τις κλασσικές κούπες ή μπλούζες με φωτογραφίες. Αλλά νομίζουμε ότι το μαξιλάρι θα το ευχαριστηθείς περισσότερο από τις κλασικές πλέον επιλογές.

Διαμόρφωσε ένα τοίχο στο δωμάτιό σου

Εντάξει ίσως δεν αποτελεί τον πλέον πρωτότυπο τρόπο για να προβάλλεις τις εμπειρίες σου, όμως συνεχίζουμε να τον αγαπάμε πολύ. Τόσους τοίχους έχεις στο σπίτι σου που παραμένουν άδειοι και αχρησιμοποίητοι. Αφιέρωσε έναν από αυτούς στα ταξίδια σου. Αγόρασε έναν ειδικό πίνακα που κολλάς ή καρφιτσώνεις πάνω ό,τι θέλεις και ξεκίνα με τις φωτογραφίες και οποιοδήποτε άλλο αναμνηστικό έχεις σε παρόμοια μορφή. Όταν ο τοίχος θα αρχίσει σιγά σιγά να γεμίζει, το αποτέλεσμα ια είναι εντυπωσιακό. Και πάντα θα ανατρέχεις σε αυτόν τον τοίχο προκειμένου να θυμηθείς τις διακοπές που έχεις κάνει μέχρι στιγμής και τα μέρη που έχεις επισκεφτεί.