Τώρα τελευταία ματώνει η μύτη σου συχνά. Ίσως φταίει το ότι έχεις πολύ άγχος ή ακόμα και οι αλλεργίες που σου προκαλούν το έντονο αυτό μπούκωμα και τη συνεχή καταρροή. Δεν είναι πια καλοκαίρι να σου πούμε πως φταίει ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες. Ό,τι, όμως, και να σου προκάλεσε την αιμορραγία στη μύτη, το βασικό θέμα είναι ένα πώς να τη σταματήσεις άμεσα.

Τι να κάνεις όταν ματώνει η μύτη σου;

  1. Απόφυγε το να ξαπλώσεις ανάσκελα! Παλιά έλεγαν πως είναι η σωστή λύση πλέον, όμως, όλοι τονίζουν πως είναι λάθος. Κάνει το αίμα να γυρνάει προς τα πίσω και να ξαναμπαίνει στον οργανισμό σου.
  2. Πιάσε τη μύτη σου στο πάνω μέρος της με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου. Πίεσε την σφιχτά για λίγα δευτερόλεπτα και θα δεις πως το αίμα θα σταματήσει να τρέχει.
  3. Ρίξε αρκετό κρύο νερό και ξέπλυνε κάνοντας μπουκώματα στη μύτη σου.
  4. Βάλε γρήγορα πάγο. Ο πάγος θα έχει γρήγορα αποτελέσματα και θα σε κάνει να αισθανθείς και πάλι καλά σε λίγα μόνο λεπτά.
  5. Κάτσε σε μία καρέκλα κρατώντας το σώμα σου σε ορθή γωνία και σκύψε λίγο προς τα μπροστά. Θα βοηθήσεις το αίμα να βγει και να μη συσσωρευτεί στο εσωτερικό της μύτης και στο λαιμό σου.
  6. Μη φυσάς τη μύτη σου δυνατά και μη προσπαθήσεις να τη σκαλίσεις για να δεις τι γίνεται στο εσωτερικό της.
Tip!

Σου έχουμε άλλο ένα έξτρα κόλπο που σίγουρα δεν ξέρεις. Κόψε δύο μικρά κομμάτια βαμβάκι και ρίξε επάνω τους λίγες σταγόνες λεμόνι. Βάλε τα βαμβάκια στη μύτη σου και σε λίγα μόνο λεπτά η αιμορραγία θα ανήκει στο παρελθόν.