Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά! Πολλοί άνθρωποι που κανονικά δεν θα έπρεπε να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος (αφού τους λείπει η ουσία της ανθρωπιάς) αποφασίζουν να δείξουν την δύναμή τους ρίχνοντας φόλα σε άτυχα σκυλάκια. Αν, λοιπόν, και ο δικός σου ο σκύλος έφαγε φόλα και το αντιληφθείς μπορείς αν τρέξεις γρήγορα να του παρέχεις τις πρώτες βοήθειες και να τον σώσεις.

Θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο σύμπτωμα που έχει ο σκύλος που έχει υποστεί δηλητηρίαση από φόλα είναι ο εμετός. Μην προσπαθήσεις, λοιπόν, να εμποδίσεις τους εμετούς τους γιατί με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός του προσπαθεί να αποβάλει το δηλητήριο.

Αν βρίσκεστε στο σπίτι, τρέξε γρήγορα στην κουζίνα και με γρήγορες κινήσεις παρασκεύασε το ακόλουθο μείγμα. Βάλε σε ένα ποτήρι λίγο χλιαρό νερό, μία κουταλιά της σούπας αλάτι, μία κουταλιά ξύδι και αρκετές σταγόνες λεμόνι. Εξανάγκασε το σκύλο σου που έφαγε φόλα να το καταπιεί βάζοντάς του με μια σύριγγα ή με ένα μεγάλο κουτάλι στο στόμα.

Αυτό το όξινο διάλυμα θα βοηθήσει το σκύλο σου να ανακουφιστεί και να απαλλαχτεί από το πολύ δηλητήριο. Στη συνέχεια τύλιξε τον σκύλο σου σε μία κουβέρτα ή σε μία μεγάλη πετσέτα για να μην κρυώνει (επειδή η φόλα προκαλεί έντονη ρίγη) και πήγαινέ τον γρήγορα στο κοντινότερο κτηνιατρείο που θα βρεις.