Το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σου είναι ένας φύλακας ασφαλείας που συνεχώς το περιπολούν βακτήρια και ιοί τους οποίους εξουδετερώνει πριν του κάνουν κακό. Το ανοσοποιητικό χρειάζεται υγιή συντήρηση.

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορούν να το ενισχύσουν και μάλιστα εντελώς φυσικά.

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση πρέπει να βρίσκεται στον κατάλογο. Εκτός από μια διατροφή ισορροπημένη και υψηλής ποιότητας υπάρχουν μερικές τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σκύλου σου. Αυτές είναι το μπρόκολο, το σκόρδο, κουρκούμη, πιπεριές, σπανάκι, γιαούρτι και φασόλια.

Άσκηση

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα σκυλιά την αγαπούν! Τα σκυλιά θα πρέπει να είναι τόσο ενεργά όσο η ηλικία και σωματική υγεία τους το επιτρέπουν.

Συμπληρώματα διατροφής

Με τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά είναι δύσκολο να επιλέξεις ποια είναι ωφέλιμα για το δικό σου κουτάβι. Οι περισσότεροι κτηνίατροι συστήνουν:

  • Ωμέγα 3- λιπαρά οξέα
  • Κουρκουμίη
  • Προβιοτικά

Ένα υγιές έντερο

Οι επιστήμονες θεωρούν πως τουλάχιστον ένα 70% του ανοσοποιητικού συστήματος ζει στο έντερο, κάνοντας επιτακτική τη διατήρηση μιας υγιούς πεπτικής οδού. Να παρακολουθείς τις κινήσεις του εντέρου του σκύλου σου και να κάνεις συχνούς ελέγχους κοπράνων.

Απέφυγε το άγχος

Το άγχος είναι ένας απ΄τους σημαντικότερους παράγοντες που κάνει το σώμα του πιο ευάλωτο. Η μείωση του αριθμού των ορμονών που συνδέονται με το άγχος στο σώμα προάγει τη χαλάρωση και βελτιώνει την υγεία.