Ακόμα δεν χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου; Μα πόση πλύση εγκεφάλου χρειάζεται για να καταλάβεις ότι δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωσή σου; Κι αν θέλεις λόγους σου έχουμε δύο πολύ καλούς: καρκίνο του δέρματος και το γεγονός ότι το 90% των ζημιών που παθαίνει το δέρμα οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο.

Αλλά απευθυνόμαστε και σε σένα που τώρα νόμιζες πως επειδή βάζεις αντηλιακό την γλίτωσες! Είσαι σίγουρος ότι το χρησιμοποιείς σωστά;

Τα χειρότερα λάθη που κάνεις με την χρήση του αντηλιακού:

Δεν βάζεις κάθε μέρα. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, η ζημιά γίνεται και στην βόλτα και στον καφέ, όχι μόνο στην παραλία.

Δεν βάζεις αρκετό. Κάθε μα κάθε σπιθαμή του δέρματός σου που εκτίθεται στον ήλιο πρέπει να είναι καλυμμένη με αντηλιακό, όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά!

Δεν το ανανεώνεις. Έχουμε πει: κάθε δύο ώρες πρέπει να ξαναβάζεις αντηλιακό. Ναι ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο.

antiliako-ipopgr

Τα έχεις κάνει αχταρμά με τους δείκτες προστασίας. Οι ειδικοί προτείνουν: SPF 15 για τις βόλτες σου και SPF 30 ή και παραπάνω για την παραλία.

Κρατάς το αντηλιακό μέχρι να τελειώσει! Δεν είναι αιωνόβια τα αντηλιακά! Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα περισσότερα αντηλιακά αντέχουν μέχρι και 2 χρόνια. Όχι όμως φυσικά εάν τα έχεις συνέχεια στον ήλιο ή στο αυτοκίνητο.

Νομίζεις ότι το make-up σου με δείκτη προστασίας είναι αρκετό. Όχι όμως!! Εκτός απ’ το make-up σου χρειάζεσαι και έξτρα αντηλιακό. Αλλιώς καλωσόρισε το κάψιμο στο πρόσωπό σου.

antiliako-ipop.gr