Το πρήξιμο στα πόδια είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα κυρίως των γυναικών. Συνήθως, μάλιστα τις δύσκολες μέρες του μήνα το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Πριν σου πούμε, πως πρέπει να ξεκουράσεις τα πόδια σου και να τα βάλεις για λίγο ψηλά οφείλουμε να σου αναπτύξουμε τα λάθη, που σίγουρα κάνεις για να τα σταματήσεις.

Ποια λάθη σου ευθύνονται για το πρήξιμο στα πόδια;

 

  • Παραμένεις πολλές ώρες όρθια: Δεν το κάνεις επίτηδες αλλά η ορθοστασία είναι μέρος της δουλειάς σου. Επειδή, όμως, δεν μπορείς να αλλάξεις επάγγελμα μπορείς να κάνεις περισσότερα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της βάρδιας σου. Στόχος των διαλειμμάτων σου θα είναι να κάθεσαι και να βάζεις τα πόδια σου ψηλά.
  • Φοράς τα λάθος παπούτσια: Τα πολύ στενά ή τα μυτερά παπούτσια που είναι φέτος στη μόδα κάνουν το πρόβλημα που βιώνεις ακόμα μεγαλύτερο. Προσπάθησε, λοιπόν, να τα φοράς όσες λιγότερες ώρες γίνεται.
  • Σ΄αρέσουν τα φαγητά με πολύ αλάτι: Το ξέρεις, όμως, πως αυτά κάνουν κατακράτηση υγρών και έτσι θα πριστείς πιο πολύ απ΄όσο πιστεύεις; Τι να κάνεις; Φυσικά να αρχίσεις να προσέχεις τις τροφές που καταναλώνεις και να περιορίσεις τις ποσότητες αλατιού.
    salt-ipop.gr