Θες να βάλεις την καρύδα εκεί όπου ξέρεις; Βάλ’την, ok. Άλλωστε, μια καρύδα στο καλάθι με τα φρούτα, πάντα δίνει έναν εξωτικό τόνο ντεκορέησον στην κουζίνα. Εμείς, όμως, θα σου πούμε κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, για να μην τη χρησιμοποιείς μόνο ως ντεκόρ: Η καρύδα είναι το καλύτερο ξεβαφτικό για make up. Κόπηκες; Το φανταζόσουν; Τι ορίζοντες σου ανοίγουμε μεγαλοδευτεριάτικα!

Δεδομένου ότι σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό βρίσκεις πρόχειρη μια καρύδα, άκου προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις:

  1. Κόβουμε την καρύδα και αδειάζουμε το καρυδόζουμο σε ένα ποτήρι. Φτιάχνεις ένα ωραιότατο κέηκ καρύδας με τον καρπό, αλλά το καρυδόζουμο το κρατάς για άλλο σκοπό, θα δεις, μην βιάζεσαι.
  2. Παίρνεις από το μπάνιο το μπέιμπι σαμπού, αυτό το χωρίς δάκρυα και σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτεις ένα κουταλάκι του γλυκού καρυδόζουμο, μισό κουτακάκι μπέιμπι σαμπού και ένα φλυτζάνι του καφέ νερό. Με το κουταλάκι ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ναι, μυρίζει υπέροχα.
  3. Τώρα, παίρνεις ένα πον-πον, το εμποτίζεις με το μείγμα και ξεκινάς να αφαιρείς το μέηκ απ. Σοκάρεσαι. Σου φέρνουν αιθέρα γιατί λιποθυμάς, επειδή δεν πιστεύεις ότι το ξεβαφτικό που έφτιαξες με την ίδια σου την καρύδα αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ από όλο το πρόσωπο. Τι μάγουλα, τι μάτια, τι χείλη, όλα τα βγάζει. Σαν τον Τάκη Ζαχαράτο –Μύριαμ Απλού να είχες βαφτεί, το handmade ξεβαφτικό σου αφαιρεί τα πάντα!
  4. Ξεπλένεις το πρόσωπο με χλιαρό νερό. Η αίσθηση της επιδερμίδας σου είναι σαν να έκανες σπα! Τέλειο;