Το κύριο όργανο που οργανισμού σου που επηρεάζεται από την κατανάλωση του αλκοόλ είναι το συκώτι. Επειδή, όμως, εσύ αγαπάς και τον εαυτό σου αλλά και το αλκοόλ ψάχνεις να βρεις μια λύση. Εμείς, βρήκαμε πόσο μπορείς να πιεις για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα και σου εξηγούμε όλα μας μαρτύρησαν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες.
wine-ipop.gr

Αρχικά, για να νιώσει καλύτερα θα σου εξηγήσουμε ότι μπορείς να πιεις κάθε βδομάδα τα ποτάκια σου χωρίς να ανησυχείς για μελλοντικές βλάβες στο συκώτι σου αρκεί να το κάνεις με μέτρο.

wine1-ipop.gr

Σε έρευνα, λοιπόν, που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή εφημερίδα Hepatology και διεξήχθη με βάση τις ζωές 55.000 εθελοντών, τονίστηκε ότι αν μέσα στην εβδομάδα κάνεις ένα διάλειμμα από το αλκοόλ γύρω στις 2 ημέρες μειώνεις σημαντικά τον κίνδυνο βλάβης στο συκώτι σου.

Στην εν λόγω έρευνα οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αναφέρονταν στις καθημερινές τους συνήθειες και στην ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωναν σε διάφορες ηλικίες της ζωής τους.

wine3-ipop.gr

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι η καθημερινή κατανάλωση είναι επικίνδυνη ενώ η κατανάλωση αλκοόλ πέντε φορές της εβδομάδα δίνει την δυνατότητα στο συκώτι να καθαρίσει και να αναγεννηθεί (ακόμα και αν αυτή απεξάρτηση από το αλκοόλ κρατάει μόνο 2 ημέρες).

Προσοχή!

Όπως επίσης έγινε γνωστό στην συγκεκριμένη έρευνα τα ποτά που περιέχουν πολύ αλκοόλ ή ακόμα και μπύρα είναι πιο επικίνδυνα από το κρασί.