Ο καφές αποτελεί για εσένα ένα μεγάλο μυστήριο αφού συνεχώς μαθαίνεις για αυτόν πράγματα που όχι μόνο δεν ήξερες αλλά, δεν φανταζόσουν κιόλας ποτέ. Εμείς σήμερα θα σου τα αποκαλύψουμε όλα! Θα σου μιλήσουμε για πολλές χρήσεις του καφέ και πιστεύουμε ότι θα σε αφήσουμε με το στόμα ανοιχτό.

Αυτές είναι πολλές από τις χρήσεις του καφέ που δεν ξέρεις!

  1. Μετατρέπεται σε αποσμητικό χώρου: Αν μέσα σε ένα διχτυωτό σακουλάκι (ξέρεις αυτό που συνήθως βάζεις λεβάντα)αυτή την φορά βάλεις κόκκους καφέ και το κρεμάσεις στις ντουλάπες σου θα κάνεις θαύματα. Ο καφές θα απορροφήσει όλες τις περιττές άσχημες οσμές και θα δώσει υπέροχο άρωμα στα ρούχα σου. Μπορείς το ίδιο κόλπο με τον καφέ να το κάνεις ακόμα και σε μερικούς χώρους τους σπιτιού σου ειδικά εκεί που καπνίζεις περισσότερο καθώς ο καφές απορροφά όλες τις δύσκολες μυρωδιές.
  2. Σβήνει τα σημάδια από τα έπιπλα: Ο καφές κάνει περισσότερο για τα σκουρόχρωμα έπιπλα. Αν, λοιπόν, τα έπιπλα σου έχουν σκούρο καφέ χρώμα και έχουν σε μερικά σημεία καταστραφεί, κάνε το εξής κόλπο. Βρέξε λίγους κόκκους καφέ και πέρνα τους με μια μπατονέτα με σκοπό να ρουφήξει αρκετό από το χρώμα τους. Πέρνα με την χρωματισμένη μπατονέτα τα σημεία των επίπλων σου που έχουν χαλάσει και αμέσως θα δεις διαφορά.
  3. Διώξε με καφέ τα μυρμήγκια: Χρησιμοποίησε κόκκους καφέ για να στείλεις στην κόλαση ή έστω μακριά από το σπίτι σου τα μυρμήγκια. Βάλε λίγους κόκκους στα σημεία που συχνάζουν και θα δεις ότι αυτά δεν θα ξαναπλησιάζουν αφού η μυρωδιά τους τα απωθεί.
  4. Λέρωσες τα ρούχα σου; Με καφέ θα τα καθαρίσεις! Οι έντονοι λεκέδες κυρίως από γράσο μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με τον καφέ. Πώς θα το κάνεις; Τύλιξε λίγους κόκκους καφέ μέσα σε ένα λεπτό ύφασμα. Βρέξε το λίγο μόνο και τρίψε με αυτό τα λερωμένα σημεία των ρούχων σου. Βάλε τα για πλύσιμο και θα δεις ότι οι λεκέδες που είχαν από γράσο θα έχουν φύγει.
  5. Δεν συμπαθείς και πολύ τις γάτες γιατί σου τρώνε και σου χαλάνε τα φυτά; Η λύση είναι στο ντουλάπι σου αφού μια από τις χρήσεις του καφέ είναι να απωθεί και τις γάτες. Βάλε λίγους κόκκους σε κάθε γλάστρα σου και θα δεις ότι καμία γάτα δεν θα ξανακάτσει εκεί.