Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες εγγραφές σε γυμναστήρια. Ο λόγος είναι πως είναι η αρχή του χρόνου και οι περισσότεροι βάζουν σαν στόχο για την νέα χρονιά να γυμνάζονται περισσότερο αλλά και γιατί ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις παραλίες!

Πόσοι μένουν όμως στα γυμναστήρια; Σύμφωνα με το International Health, Racquet and Sports Club association (IHRSA) μόλις το 20-25% κάθε χρόνο επιμένει και πηγαίνει στο γυμναστήριο όλη τη χρονιά. Η βασικότερη αιτία που τα παρατάνε είναι εξαιτίας του γυμναστηρίου. Δεν έχουν βρει το κατάλληλο γυμναστήριο και γι αυτό δεν έχουν το κατάλληλο κίνητρο για να συνεχίσουν.

Άρα η λύση είναι να βρεις το κατάλληλο γυμναστήριο για σένα και μέσα από αυτό να αγαπήσεις την γυμναστική!

Πώς κάνεις την επιλογή;

Βρες κάποιο γυμναστήριο δίπλα σου

Το βασικότερο είναι να βρεις ένα γυμναστήριο το οποίο να είναι αρκετά κοντά στο σπίτι σου γιατί όσο και να ορκίζεσαι στον εαυτό σου ότι θα οδηγάς κάθε δεύτερη μέρα 15 λεπτά για να φτάσεις εκεί –και άλλα τόσα για να επιστρέψεις σπίτι σου σε ξεχαρβαλωμένη κατάσταση- η αλήθεια είναι πως μόλις σου περάσει ο ενθουσιασμός και αρχίσουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις να πυκνώνουν πως θα σταματήσεις να πηγαίνεις.

Τσέκαρε τον χώρο τις ώρες που θα πηγαίνεις για προπόνηση

Καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γυμναστήριο τις ώρες που θα πηγαίνεις να κάνεις προπόνηση για να δεις τι κόσμο έχει, τα προγράμματα και τους προπονητές που είναι εκείνες τις ώρες στον χώρο και το κλίμα που επικρατεί στον χώρο!

Ρίξε μια ματιά στην καθαριότητα του χώρου

Αν σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις τους πάγκους γυμναστικής, πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να κάνεις μία αποτελεσματική προπόνηση. Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Clinical Journal του Sport Medicine βρέθηκε  το μικρόβιο ρινοϊό (αιτία του κοινού κρυολογήματος) στο 63% των επιφανειών στα γυμναστήρια που συμμετείχαν στη μελέτη. Κανονικά θα πρέπει να επισκέπτεται τον χώρο ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για όλο τον χώρο και όχι μόνο στις τουαλέτες.

Πρόσεξε το περιβάλλον

Το περιβάλλον του γυμναστηρίου έχει πολύ μεγάλη σημασία! Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να μιλάνε όσο κάνουν διάδρομο και μέσα στον χώρο του γυμναστηρίου επικρατεί νεκρική σιγή, να είσαι σίγουρος πως δεν θα περάσεις καλά σ αυτό το γυμναστήριο και θα φύγεις σύντομα!

Ρώτα τι προγράμματα έχει

Καλά τα μηχανήματα αλλά είναι πολύ θετικό ένα γυμναστήριο να έχει καλά προγράμματα ομαδικών τμημάτων. Αν μάλιστα έχει yoga, pilates, pole dancing και άλλα τέτοια προγράμματα ανεβαίνει κατά πολύ το επίπεδο του!

Μίλα με τους πελάτες

Αν είσαι κοινωνικός τύπος τότε αυτό θα σου είναι εύκολο, αλλά είναι στα θετικά πριν υπογράψεις το συμβόλαιο να πιάσεις κουβέντα με κάποιον πελάτη ο οποίος θα σου πει τα θετικά αι τα αρνητικά του συγκεκριμένου γυμναστηρίου! Τι πρέπει να προτιμάς και τι πρέπει να αποφεύγεις!