Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια, αυτά τα δύο είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί για μία γυναίκα αλλά και για έναν άνδρα –yeap και οι άνδρες έχουν τέτοια προβλήματα! Ουσιαστικά είναι οι βασικοί λόγοι που ένα πρόσωπο φαίνεται πιο γερασμένο από ότι είναι στη πραγματικότητα. Και όχι, η λύση δεν είναι το κρύο τραπέζι ενός πλαστικού χειρουργού! Υπάρχουν φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να καταπολεμήσεις το μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο: σακούλες κάτω από τα μάτια!

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από τρεις βασικούς παράγοντες: το περιβάλλον, το άγχος, και τη γενετική. Δυστυχώς με τη γενετική δεν μπορείς να τα βάλεις εύκολα, αλλά τους δύο πρώτους παράγοντες μπορείς να τους νικήσεις!

  • Κόψε τα τσιπς

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο τείνουν να προκαλούν συνολικό πρήξιμο, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια. Αν κόψεις τα τσιπς και τα ανταλλάξεις με φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσεις την ενυδάτωση του οργανισμού και θα δεις συνολική μείωση στο πρήξιμο του σώματος σου συμπεριλαμβανομένου και στις σακούλες κάτω από τα μάτια! Ο τρόπος για να ξεπλύνεις τον οργανισμό σου από το περίσσιο νάτριο είναι να πίνεις πολύ νερό και να καταναλώνεις τρόφιμα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό!

  • Ψάξε για τα βασικά συστατικά

Μπορεί να ξοδέψεις λίγα λεπτά παραπάνω στην αναζήτηση των προϊόντων που θα αγοράσεις αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Αν, λοιπόν, θέλεις να απομακρύνεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια ψάξε για βιταμίνη Ε, καφεΐνη, και αλόη ώστε να απομακρύνεις το οίδημα. Αλλά και άλφα λιποϊκό οξύ για να αυξήσεις την κυκλοφορία και υαλουρονικό οξύ για να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου.

  • Άλλαξε το lifestyle σου

Μπορεί να έχεις σιχαθεί να διαβάζεις το πόσο καλό κάνει ο ύπνος και πως πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου είναι αρκετές για να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου και να σε κρατήσουν φρέσκια!

Όλα τα παραπάνω δεν σου αρκούν και θέλεις κάτι ακόμα πιο δραστικό; Μπορείς να φτιάξεις αυτό το unisex ζελέ για να απομακρύνεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια, με υλικά που έχεις μέσα στο ψυγείο σου!