Έχεις σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα πώς το ποδήλατο βοηθάει την παραγωγικότητά σου; Κι όμως το να κάνεις ποδήλατο εσωτερικού χώρου νωρίς το πρωί ή το μεσημέρι μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σου στη δουλειά. Αν θες να νιώθεις πιο δημιουργικός και αποδοτικό, το ποδήλατο εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνει το μυστικό σου.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έντονη καρδειαγγειακή δραστηριότητα έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία του εγκεφάλου, η οποία φυσικά μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις σου στη δουλειά.

Ενισχύει την πρόσφατη μνήμη σου

Ακόμα και 30 λεπτά έντονου ποδηλάτου ενισχύει την απόδοση της μνήμης σου μετά την άσκηση. Σύμφωνα με έρευνα στο University of Iowa. Η έρευνα προτείνει να ασκηθείς για λίγη ώρα πριν ξεκινήσεις ένα μεγάλο project στη δουλειά. Και αυτό διότι η άσκηση μέσω ποδηλάτου αυξάνει τις ικανότητά σου να φτιάξεις πλάνα να λύσεις προβλήματα.

Σε βοηθάει να συγκεντρωθείς

Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Santa Barbara το 2014 έβαλε τους συμμετέχοντες στη διαδικασία να εκτελέσουν μια οπτική εργασία με έντονους περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες, αφού είχαν ολοκληρώσει μια πολύ έντονη άσκηση με ποδήλατο. Τελικά διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την εργασία σε πολύ γρηγορότερο χρόνο σε σχέση με εκείνους που ήταν λιγότερο fit. Με άλλα λόγια η έντονη άσκηση με ποδήλατο μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις προσοχή σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία και να αφήσεις στην άκρη αυτό που δεν έχει.

Το να ασκείσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερη δουλειά

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που γυμνάζονται καθημερινά είναι πιο παραγωγικοί από εκείνους που δεν το κάνουν και έχουν πιο ανεβασμένη διάθεση. Ίσως να ευθύνεται το ότι η γυμναστική σε βοηθάει να σκέφτεσαι πιο καθαρά, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να δουλεύεις πιο αποτελεσματικά.

Ενισχύει την αυτοεκτίμησή σου

Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε νοητικές και φυσικές προκλήσεις, οι οποίες είναι μέρος της άσκησης με ποδήλατο εσωτερικού χώρου, αφού τις ολοκληρώσεις με επιτυχία νιώθεις πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου. Αυτή η ψυχολογική ενίσχυση που κερδίζεις σε βοηθάνε να μεταφέρεις τη θετική σου διάθεση και τη σιγουριά για επιτυχία και στη δουλειά σου και κατά συνέπεια στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής σου.

Σε βοηθάει να ολοκληρώσεις νοητικές εργασίες γρηγορότερα

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Chichester στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι αφού οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει 30 λεπτά ποδηλάτου μπορούσαν να κάνουν με επιτυχία μια νοητική εργασία γρηγορότερα αλλά ακριβώς αποτελεσματικά όπως πριν το ποδήλατο. Αυτά τα οφέλη συνεχίστηκαν το λιγότερο για τα επόμενα 52 λεπτά μετά το ποδήλατο.