Ο σκύλος σου κρύβεται κάθε φορά που πας να τον κάνεις μπάνιο; Καθ’ όλη τη διάρκεια προσπαθεί να βγει με κάθε τρόπο απ’ την μπανιέρα και σε κάνει μούσκεμα;

Τα περισσότερα σκυλιά δεν αγαπάνε το μπάνιο στη μπανιέρα, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορεί να το κάνουν πιο εύκολο και διασκεδαστικό.

Συνήθισέ τον στην μπανιέρα όταν είναι στεγνή

Αφιέρωσε λίγο χρόνο με το σκυλί σου στη μπανιέρα χωρίς νερό. Δώσε ακόμα και λίγο φαγητό στην μπανιέρα. Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο να συνδέσει τη μπανιέρα με καλά πράγματα αντί να τη φοβάται.

Χρησιμοποίησε ένα χαλί που να μην γλιστράει

Η λεία επιφάνεια της μπανιέρα μπορεί να φαίνεται πολύ τρομακτική στο σκυλί σου. Η προσθήκη ενός χαλιού που δεν γλιστράει θα το βοηθήσει να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να γλιστρήσει.

Κάνε του πολλά παιχνίδια

Όσες περισσότερες απολαύσεις του προσφέρεις όταν το κάνεις μπάνιο τόσο θα συνδέσει τη διαδικασία με κάτι θετικό.
Δώσ’ του το αγαπημένου του παιχνίδι, επιβράβευσέ τον για την καλή του συμπεριφορά και θα δει την μπανιέρα με άλλο μάτι!

Ξεκίνα από τα πόδια του

Ούτε εσένα θα σου άρεσε να σου έριχνε κάποιος ξαφνικά νερό στο πρόσωπο. Στο σκυλί σου επίσης. Ξεκίνα παίρνοντας τα πόδια του και βρέχοντάς τα με τη θερμοκρασία του νερού. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ακυτό.
Σταδιακά θα ανεβαίνεις προς το κεφάλι του και θα το ανεχτούν καλύτερα απ’ ότι ξεκινώντας κατευθείαν από το πρόσωπο.

Χρησιμοποίησε μια κανάτα για να τον ξεπλύνεις

Ο σκύλος σου είναι πιο ανεκτικό στο νερό που προέρχεται από μια κανάτα και όχι όταν βρίσκεται κάτω από το ντους, το οποίο μπορεί να είναι και επώδυνο.

Photo: Chendongshan/Shutterstock.com