Αν έχεις γάτα ξέρεις ήδη ότι οτιδήποτε αφορά τον καθαρισμό, τον καλλωπισμό και την περιποίησή της, δεν είναι το αγαπημένο της. Εκτός αν έχει σχέση με χάδια (βλέπε χτένισμα). Στο μπάνιο τα βρίσκεις σκούρα. Όπως λογικά και στο να κόψεις τα νύχια της γάτας σου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το μαρτύριο πιο βατό…

Κατ΄ αρχάς πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν γίνεται να κόβεις τα νύχια της με την ίδια συχνότητα που λιμάρεις τα δικά σου. Για κάποιο λόγο τα έχει. Θέλει να ξύνει τοίχους, να ξύνει καναπέδες, να σκαρφαλώνει σαν το Spiderman, τα χρησιμοποιεί για να μη γλιστράει στο πάτωμα. Όταν δεν έχει νύχια είναι μακριά από τη φύση της. Γι’ αυτό απόφυγε τις υπερβολές. Όχι υπερβολικά κοντά νύχια ή υπερβολικά συχνό κόψιμο.

Από την άλλη, δεν γίνεται συνέχεια να κυκλοφορείς σαν χαρακωμένος/η από τα νυχάκια της γάτας σου.

Πώς θα το κάνεις

  • Βρες τη στάση που τη βολεύει. Άλλες βολεύονται ανάσκελα, άλλες μπρούμυτα.
  • Μείνε ήρεμος. Μην της φωνάζεις (μάλλον έχεις διαπιστώσει ότι αυτή η τεχνική ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί στη γάτα σου), μην είσαι διστακτικός, να είσαι αποφασιστικός και ηγετικός. Είσαι το αφεντικό της και αποφάσισες να της κόψεις τα νύχια (δεν θα πειστεί, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις).
  • Ιδανικά χρησιμοποίησε τον ειδικό νυχοκόπτη για τα νύχια της γάτας. Αλλιώς, κανονικό ανθρώπινο ή ψαλιδάκι, αλλά με προσοχή.

 

  • Κάντο όταν είναι νυσταγμένη. Θα της πάρει λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσει τι κάνεις και θα έχεις χρόνο να κόψεις δύο νύχια, μάξιμουμ.
  • ΠΡΟΣΕΞΕ, μην κόψεις το δέρμα της γάτας! Για να το πούμε ακόμα πιο απλά μην κόψεις το ροζ κομμάτι του νυχιού, ε;
  • Δεν πειράζει αν τα νύχια δεν είναι κομμένα τέλεια και ομοιόμορφα. Περπατώντας και ξύνοντάς τα, τα νύχια θα ισιώσουν.
  • Όταν κλαίει η γάτα δεν είναι απαραίτητο ότι πονάει. Βάζουμε στοίχημα ότι θα αρχίσει αυτό το σπαρακτικό κλάμα και μόνο όταν ο νυχοκόπτης θα πλησιάσει κοντά της.

Δες και το video: