Κάθε μέρα που ανοίγεις το φούρνο σου σκέφτεσαι ότι πρέπει να τον καθαρίσεις άμεσα και όταν λέμε άμεσα εννοούμε τώρα. Με το που ψήνεις, όμως, το φαγητό σου τον ξανακλείνεις γρήγορα και απλά αναβάλεις το καθάρισμα για την επόμενη φορά που ξανακάνεις πάλι το ίδιο.

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν αποφασίζεις να καθαρίσεις το φούρνο σου, είναι η μυρωδιά του καθαριστικού που αγόρασες και το πλήρωσες και μια περιουσία γιατί σου είπαν πως είναι ειδικό. Αυτή η μυρωδιά σου θυμίζει κάτι μεταξύ σκουριάς και μούχλας και απλά την μισείς. Έτσι, λοιπόν, πέτα το μπουκάλι του καθαριστικού που αγόρασες! Εμείς είμαστε εδώ για εσένα και θα σου πούμε ένα τέλειο μείγμα από φυσικές ουσίες που έχεις σπίτι σου για να καθαρίσεις το φούρνο σου και να τον κάνεις να φαίνεται σαν καινούργιος.

Τι θα χρειαστείς για καθαρίσεις το φούρνο σου;

  • 3 κουταλιές μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά νερό

Αυτό το μείγμα αν το ανακατέψεις γίνεται μια παχιά πάστα -κάτι σαν οδοντόκρεμα για να καταλάβεις καλύτερα. Απλά, άπλωσε την με ένα σφουγγάρι στο φούρνο και άσε την να δράσει για μια περίπου ώρα. Στη συνέχεια πάρε την πάστα από την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου σου με μια πετσέτα και είσαι έτοιμη να θαυμάσεις το φούρνο σου.