Εκτός από τα πολλά ρούχα που θες να έχεις πρέπει να μάθεις και να τα διατηρείς να τα προσέχεις στο πλύσιμο αλλά και στην μυρωδιά. Τα καθαρά ρούχα είναι νόμος που δεν πρέπει να υπερβείς ποτέ. Εσύ, μπορεί να τα φροντίζεις, να τα προσέχεις και να τα πλένεις σωστά αλλά το άρωμα τους παραμένει απλά αδιάφορο και όχι ωραίο ούτε καν γλυκό! Εμείς θα σου προτείνουμε τρόπους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν υπέροχα και το άρωμα να κρατήσει για μερικές μέρες!

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις μυρωδάτα ρούχα;

  • Αρχικά πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες πλυσίματος, όπως, ακριβώς αναφέρονται στις ετικέτες τους. Όσο περίεργο και να σου φαίνεται αν δεν τα πλένεις στην σωστή θερμοκρασία μπορεί να τα βλάψεις και να μην μπορούν να απορροφήσουν το άρωμα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού που χρησιμοποιείς!
  • Βάλε καλά απορρυπαντικά, το να πάρεις το πιο φθηνό απορρυπαντικό της αγοράς δεν θα κάνει καλό στα ρούχα, πάρε κάποιο που δεν θα υπερβαίνει πολύ την κατάλληλη κατά τα γούστα σου και την τσέπη σου τιμή, αλλά θα κάνει και καλή δουλειά.
  • Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις μαλακτικό, αυτό είναι που δίνει το έξτρα άρωμα.
  • Αν μένεις στην Αθήνα ή ιδιαίτερα σε μεγαλούπολη, προτίμησε να απλώνεις το βράδυ τα ρούχα σου, που δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και το καυσαέριο κυμαίνετε σε χαμηλότερα επίπεδα.
  • Αν ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές που σου δώσαμε παραπάνω και δεν δεις αποτέλεσμα, η τελευταία σου επιλογή είναι να βάλεις λίγο μαλακτικό που έχει έντονο άρωμα ή λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα, μέσα στο νερό από το σίδερο ατμού σου. ΠΡΟΣΟΧΗ! μην βάλεις το μαλακτικό απευθείας μέσα στο σίδερο! Βάλε σ ένα μπουκάλι ή δοχείο λίγες σταγόνες, διέλυσε το με νερό και μετά βάλτο μέσα στο σίδερο!
Συμβουλή!

Αν απλά δεν τα καταφέρνεις με ότι τέχνασμα και να κάνεις, δώσε τα να τα πλύνει η μαμά σου! Γιατί, όπως, είναι γνωστό οι μαμάδες μπορούν τα πάντα!