Σκέφτεσαι να υιοθετήσεις μία γάτα. Παρακάτω, θα βρεις τον βασικό οδηγό για το πώς πρέπει να φροντίσεις τη γάτα σου. Ναι, οκ, η γάτα δεν χρειάζεται όση φροντίδα χρειάζεται ένας σκύλος, και γι αυτό επέλεξες να υιοθετήσεις μία γατούλα, αλλά και πάλι δεν μπορείς να την αφήσεις παρατημένη μέσα στο σπίτι και να ελπίζεις πως θα επιβιώσει μόνη της!

Για να κρατήσεις τη γάτα σου υγιή πρέπει να πηγαίνεις τακτικά –καλά όχι και μία φορά τη βδομάδα!- στον κτηνίατρο. Βασικό είναι να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και σε μηνιαία βάση να εξετάζεται για ψύλλους και σκουλήκια.

  • Καλλωπισμός: Χτένιζε συχνά τη γάτα σου, καθώς μ αυτό τον τρόπο θα αποτρέψεις την πιθανότητα να καταπιεί τριχόμπαλες, το μασάζ που γίνεται κατά το χτένισμα διεγείρει τη ροή του αίματος, μειώνει την τριχόπτωση –άρα θα έχεις λιγότερες τρίχες στον καναπέ και τα ρούχα σου- και δίνει ποιοτικό χρόνο με τη γάτα σου.
  • Τάισμα: Σιγουρέψου ότι ταΐζεις τη γάτα σου με τη σωστή τροφή, στη σωστή ποσότητα και την σωστή στιγμή. Οι περισσότεροι κάτοχοι γάτας, δίνουν τη τροφή στη γάτα την ώρα που τρώνε και οι ίδιοι, ώστε να μην κάθεται σαν ζητιάνος να παραμονεύει τυχόν ψίχουλα που θα πέσουν. Καλό θα ήταν να μην βάζεις στο μπολάκι τεράστια ποσότητα τροφής καθώς θα την κατασπαράξει όλη και θα βαρυστομαχιάσει. Επίσης, πρέπει να τρώει μόνο τροφή ειδικά παρασκευασμένη για γάτες, ειδάλλως οι ασθένειες σε καρδιά, όραση, στομάχι θα κάνουν την εμφάνισή τους!
  • Παιχνίδι: Μπορεί ν δείχνουν τελείως ανεξάρτητα πλάσματα οι γάτες, αλλά στη πραγματικότητα, αποζητούν τα χάδια σου! Το να την ταΐσεις, να την χτενίσεις και να την πηγαίνεις στο γιατρό δεν καλύπτουν τις ανάγκες της! Αφιέρωσε 10 λεπτά σε εκείνη και παίξε μαζί της!
  • Νυχάκια: Αν δεν θέλεις να γυρίσεις από τη δουλειά και να δεις το τραπεζάκι του σαλονιού σου με νέο σχέδιο…. Ξέρεις αυτές τις διόλου διακριτικές κάθετες γρατζουνιές από τα νυχάκια του αξιολάτρευτου γατιού σου, πρέπει να του έχεις μία ξύλινη επιφάνεια για να ξύνει με τα νύχια του. Την βρίσκεις σε όλα τα pet shops και δεν είναι καθόλου ακριβή! Αλλά και να ήταν, το τραπέζι σου και ο καναπές σου, σίγουρα στοιχίζει πολύ περισσότερα!
  • Ακαθαρσίες: Έχεις γάτα, τότε πρέπει να της έχεις και ένα κουτί με άμμο για να κάνει την ανάγκη της, το οποίο θα καθαρίζεις τακτικά. Το καλό με τις γάτες είναι ότι δεν σε δεσμεύουν με τις βόλτες, όπως ένας σκύλος. Δεν θέλεις όμως να πάει στο χαλί σου, ή στη γλάστρα σου και να κάνει την ανάγκη της. Θέλεις; ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχεις πάνω από μία γάτα στο σπίτι, θα πρέπει να παρέχεις στη καθεμία το δικό της κουτί με άμμο….!
  • Γυμναστική: Έχεις τη γάτα μέσα στο σπίτι και τη βλέπεις ότι περνάει όλη τη μέρα από τον έναν καναπέ στον άλλον (για να είμαστε ειλικρινέστατοι θα αράζει πάνω στη τραπεζαρία, το τζάκι, τα ψηλά ράφια μέσα στο δωμάτιο….) και δεν γυμνάζεται καθόλου. Πρέπει λοιπόν να το αναλάβεις εσύ αυτό το κομμάτι και να γίνεις ο personal trainer της! Δεν είπαμε να κατεβάσεις το TRX και τα Kettle bells, αλλά να πάρεις μικρά παιχνίδια τα οποία θα της πετάς για να τα κυνηγάει ή τα παιχνίδια τύπου “καλάμι ψαρέματος” για να τεντώνεται να τα πιάνει.

Μπορεί η μασκότ του ipop να είναι η Μιζού, αλλά η παρέα μας διαθέτει και άλλα κατοικίδια, εξίσου τρελές μούρες! Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στον Βάγγο, ο οποίος διαθέτει και page στο facebook!