Πώς να φροντίσεις το κασμίρ ώστε να έχει διάρκεια στο χρόνο!

Το κασμιρένιο μαλλί είναι ένα από τα ποιο πολυτελή και ακριβά φυσικά νήματα. Χάρη στη χρησιμότητα του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ανήκει στα ποιο περιζήτητα πλεκτά υφάσματα. Τα προϊόντα από κασμιρένιο μαλλί είναι πολύ απαλά, μαλακά και ευχάριστα όταν τα φοράμε η τα αγγίζουμε. Τα πουλόβερ από κασμίρ ζεσταίνουν τουλάχιστον μία φορά περισσότερο από τα πουλόβερ με το ίδιο πάχος, φτιαγμένα από μαλλί προβάτου. Το κασμίρ κρατάει εξαιρετικά τη φόρμα του, δεν ξεχειλώνει, δεν ξεθωριάζει, με τη σωστή φροντίδα θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια.

Πώς, λοιπόν, το φροντίζεις;

  1. Αν το παίξεις θαρραλέα και το βάλεις στο πλυντήριο χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Πέραν όμως τούτου, βάλε το κασμιρένιο ρούχο μέσα σε μία μαξιλαροθήκη.
  2. Για το στέγνωμα του μην το βάλεις ούτε στο στεγνωτήριο και φυσικά μην το απλώσεις! Ξάπλωσε το σε μία στεγνή πετσέτα ώστε να μην χάσει το σχήμα του!
  3. Οι σκώροι αγαπούν το κασμίρ, ιδιαίτερα αν έχει απορροφήσει υγρασία στις ίνες του. Οπότε βεβαιώσου ότι δεν έχει υγρασία το σημείο που το αποθηκεύεις. Ακόμα καλύτερα βάλτο μέσα στις ειδικές σακούλες με zip-lock.
  4. Όλα τα κασμίρ, ανεξαρτήτου ποιότητας έχουν την τάση να μαδάνε. Κρατήστε μια χτένα στο χέρι και αφού ξαπλώσεις το κασμιρένιο ρούχο σου πέρνα απαλά τη χτένα πάνω από τις ίνεςώστε να μαζέψεις τους κόσμπους.
  5. Μην σιδερώσεις ποτέ τα κασμιρένια σου ρούχα. Δεν το χρειάζονται και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τις ίνες τους!