Η τεστοστερόνη, ή αλλιώς ορμόνη του σεξ, είναι η βασική ουσία που καθορίζει την επιθυμία σου για σεξ. Τα σωστά επίπεδα αυτής της ορμόνης εξασφαλίζει ικανοποίηση στο σεξ είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Βέβαια, τα σωστά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα μας είναι ευεργετικά για όλα το σώμα. Η τεστοστερόνη βοηθάει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθά την μυική μάζα να αυξηθεί, βοηθάει στην πυκνότητα των οστών και μας δίνει ενέργεια. Η έλλειψη τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και σε αύξηση βάρους!

Μην ανησυχείς με φυσικό τρόπο μπορείς να ενεργοποιήσεις την τεστοστερόνη σου και να απολαύσεις όλα τα οφέλη που δίνει στον οργανισμό σου!

  1. Ένας πρώτος τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι να κόψεις τη ζάχαρη. Τροφές με υψηλά ποσοστά ζάχαρης αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και δεν επιτρέπουν στην τεστοστερόνη να αναπτυχθεί.
  2. Για να εξισορροπήσεις την ορμόνη αυτή πρέπει να κοιμάσαι πολύ καλά. Κατά την διάρκεια του ύπνου όταν το σώμα μας ξεκουράζεται το σώμα παράγει χημικές ουσίες που βοηθούν την τεστοστερόνη να παραμείνει σε καλά επίπεδα.
  3. Η απώλεια βάρους είναι ευεργετική για την τεστοστερόνη. Το μεγάλο ποσοστό λίπους δημιουργεί και προβλήματα στο ύπνο οπότε η αύξηση της τεστοστερόνης παρεμποδίζεται διπλά. Η  παχυσαρκία εκτός από διάφορα προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές.
  4. Το στρες μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την τεστοστερόνη. Έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του στρες οδηγεί σε παραπάνω παραγωγή κορτιζόλης η οποία είναι η “τροφή” της τεστοστερόνης.