Με όση όρεξη για προπόνηση και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, σίγουρα θα σου χαλάσει η διάθεση όταν δεις στον πάγκο μια λίμνη ιδρώτα από τον προηγούμενο ή όταν δεν μπορείς να αναπνεύσεις από το έντονο άρωμα που έχει βάλει η διπλανή σου. Θέλεις να μάθεις πώς θα διαχειριστείς αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους στο γυμναστήριο;

Κολακεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα κομπλιμέντο, οπότε απλά το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, όταν έχεις να κάνεις με κάποιον ενοχλητικό στο γυμναστήριο. Γι΄αυτόν που νομίζει ότι βρίσκεται στο προσωπικό του γυμναστήριο και έχει κλείσει το μηχάνημα εδώ και μια ώρα απλά λες “Ξέρεις οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν πρόκειται να τελειώσεις, αλλά πραγματικά μαθαίνουμε πολλά από την τεχνική σου”.

Γίνε εξυπηρετικός

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ακόμα και να είσαι ενοχλημένος, δεν μπορείς να ενοχλήσεις κι εσύ τους άλλους. Μπορείς να γίνεις εξυπηρετικός και να στείλεις το άτομο που έχεις απέναντί σου προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς καν να το καταλάβει!

Για εκείνο που άφησε μια λίμνη ιδρώτα πάνω στον πάγκο απλά πες “Ωχ νομίζω ότι κάτι ξέχασες εδώ. Επίτρεψέ μου να σου δώσω μια καθαρή πετσέτα”.

Μίλα ανοιχτά

Χωρίς νεύρα και εκνευρισμούς, απλά εκδήλωσε καθαρά το τί ακριβώς σε ενοχλεί και ζήτησε να αλλάξει. Για παράδειγμα σε εκείνον που νομίζει ότι είναι ωραίο θέαμα για όλους να κυκλοφορεί στα αποδυτήριο τελείως γυμνός πες του “Φίλε που είναι η πετσέτα σου;”. Ή σε εκείνον που έχει κάνει κατάληψη στο μηχάνημα, ρώτα τον “Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ή θα πρέπει απλά να παραλείψω την άσκηση;”. Πίστεψέ μας ο ενοχλητικός τύπος θα πιάσει το νόημα και θα μαζευτεί εγκαίρως!