Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πάσχα έχεις ένα πολύ μεγάλο δίλημμα! Τι θα φας; Θα δοκιμάσεις το τσουρέκι που μυρίζει μαστίχα ή τα κουλουράκια που μοσχοβολούν βούτυρο. Γιατί άλλωστε τι είναι το Πάσχα χωρίς αυτούς τους δύο γλυκούς πειρασμούς;

Για να σε βγάλουμε από το δίλημμα που έχεις και φέτος το Πάσχα εμείς θα σου παρουσιάσουμε αναλυτικά τις θερμίδες αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά των δύο αυτών πειρασμών και εσύ θα αποφασίσεις τι θα διαλέξεις.

Ας ξεκινήσουμε με το τσουρέκι: Τα 100γρ τσουρεκιού έχουν 390 θερμίδες. Το μαχλέπι δίνει την ιδιαίτερη μυρωδιά στο τσουρέκι και λόγω της κουμαρίνης και άλλων πικρών ουσιών που περιέχει, διαθέτει χωνευτικές αλλά και τονωτικές ιδιότητες. Η μαστίχα που επίσης περιέχει, έχει θεραπευτική δράση για το στομάχι αλλά και αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση των πληγών που μπορεί να έχεις.

Τα 100γρ κουλουράκια από την άλλη πλευρά έχουν 370 θερμίδες και έχουν ως βασικό συστατικό το αλεύρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού αλλά παράλληλα και στην ενίσχυση της μνήμης και της πνευματικής διαύγειας. Τα κουλουράκι είναι επίσης και πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, χάρη στο προστιθέμενο ελαιόλαδο. Έτσι, τα κουλουράκια συμβάλουν στη μείωση της πιθανότητας δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας και του κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ερώτηση!

Μετά από όσα σου είπαμε εσύ τι θα διαλέξεις τελικά φέτος το Πάσχα;