Το Καλοκαίρι, μπορεί να είναι η αγαπημένη σου εποχή, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία σου. Εάν θέλεις να περάσεις ένα ήρεμο Καλοκαίρι και να μην ταλαιπωρείσαι με ασθένειες και άλλου είδους δυσάρεστα συμπτώματα στον οργανισμό σου, διάβασε τι πρέπει να προσέχεις, αλλά και πώς ν’ αντιμετωπίσεις καταστάσεις που θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Εξανθήματα

δεν ξέρεις για το δέρμα

Για ν’ αποφύγεις εξανθήματα απ’ το νερό και τον ήλιο, πρέπει να θυμάσαι δύο πράγματα: Πρώτον μην βουτάς σε θάλασσα ή πισίνα που είναι θολά τα νερά ή μυρίζουν και δεύτερον μην αμελείς την αντηλιακή προστασία. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, πάρε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και προσπάθησε να μην κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο, αλλά να προτιμάς κάποιο σκιερό μέρος.

Ουρολογικά θέματα

λεκάνη της τουαλέτας

Δυστυχώς τα ουρολογικά προβλήματα είναι πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες έως και 30%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Οι λόγοι ποικίλλουν ανάλογα την περίπτωση, αλλά γενικά η έντονη εφίδρωση, η άμμος, τα μολυσμένα νερά είναι βασικοί παράγοντες.

Ο οργανισμός αφυδατώνεται και γίνεται πιο ευάλωτος, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να εισχωρούν πιο εύκολα. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι συνεχώς και ν’ αποφεύγεις να κάθεσαι απευθείας στην άμμο, αλλά και φυσικά να μην κολυμπάς σε παραλίες που δεν είναι καθαρές.

Ξηροδερμία και ξεφλούδισμα

Δύο συνήθη προβλήματα του Καλοκαιριού, τα οποία σχετίζονται τόσο με την ενυδάτωση του δέρματος, όσο και με την απεριόριστη, χωρίς προστασία, έκθεση στον ήλιο.

Μόλις γυρίσεις απ’ το μπάνιο σου στη θάλασσα ή την πισίνα, κάνε ένα μπάνιο με χλιαρό νερό κι ένα ήπιο καθαριστικό.

Αφού βγεις απ’ το ντους, άπλωσε σ’ όλο το σώμα σου άφθονη ενυδατική κρέμα χωρίς αλκοόλ, την οποία και θα κουβαλάς πάντα μαζί σου για να ενυδατώνεσαι!

Αν ξεφλουδίζεις και δεν σ’ ενοχλεί να χάσεις λίγο απ’ το μαύρισμά σου, μπορείς να κάνεις ένα ελαφρύ peeling και φυσικά να μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό.