Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν 400 καθαρόαιμες ράτσες σκύλων; Μπορεί να το έχεις ακουστά όμως δεν γίνεται να τις ξέρεις όλες απέξω (αν όντως τις ξέρεις πες το μας!). Εμείς στο Ipop αγαπάμε πολύ τα σκυλάκια και σου έχουμε πει ποιες ράτσες σκύλων είναι κατάλληλες για σπίτι, ποια σκυλάκια μαδάνε λιγότερο και ποιοι εκπαιδεύονται πιο εύκολα. Επίσης έχουμε δει μαζί ποια ράτσα σκύλου θεωρείται ο μεγαλύτερος καταστροφέας και έχουμε δει και σκυλιά να πετάνε στον αέρα.

Σήμερα θα δούμε κάποιες από τις πιο σπάνιες ράτσες σκύλων.

weirddog-ipop.gr

Ta σκυλάκια αυτής τη φυλής προέρχονται από την Νορβηγία. Το φοβερό με αυτά τα σκυλιά είναι ότι έχουν 6 δάχτυλα αντί για 4. Τα 6 δάχτυλα τους σε συνδυασμό με τις ευέλικτες αρθρώσεις τα βοηθάνε να κυνηγούν θηράματα στα χιονισμένα βουνά.

Kooikerhondje

werddog2-ipop.gr

Οι σκύλοι με την περίεργη αυτή ράτσα (προσπάθησε να την προφέρεις!) ανήκουν στην οικογένεια των Ολλανδικών σπάνιελ. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η ράτσα αυτή έφτασε στα όρια της εξαφάνισης. Στις μέρες μας υπάρχουν λίγοι απόγονοι αυτής της ράτσας. Οι Kooikerhondje είναι φιλικοί και ευγενείς. Αν και κυνηγοί αποτελούν πολύ καλή συντροφιά και στο σπίτι.

Τσεχοσλοβακικό wolfdog

weirddog3-ipop.gr

H ράτσα αυτή προέρχεται με από ένα πείραμα! Η ράτσα αυτή είναι μια ανάμειξη των γερμανικών ποιμενικών με λύκους από τα Καρπάθια. Το πείραμα αυτό έγινε από το Τσέχικο στρατό. Η αναγνώριση της ως επίσημη ράτσα έγινε το 1982. Είναι μια ευέλικτη φυλή που μπορεί να ζήσει μέσα στο σπίτι και  τα πάει πάρα πολύ καλά με τα υπόλοιπα οικόσιτα κατοικίδια.

Thai Ridgeback

weirddog4-ipop.gr

Είναι η μοναδική ράτσα σκύλων που κατάγεται από την Ταϊλάνδη. Στην ράχη του έχει μια λωρίδα μαλλιών που μεγαλώνει σε αντίθετη κατεύθυνση από το υπόλοιπο τρίχωμα. Τον τελευταίο καιρό οι σκύλοι αυτοί εξαπλώνονται και εκτός Ταϊλάνδης. Είναι αρκετά φιλικοί και τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά.

Azawakh

weirddog5-ipop.gr

Η Azawakh είναι μια σπάνια ράτσα που προέρχεται από την Αφρική. Ανήκει στην οικογένεια των λαγωνικών για αυτό είναι αρκετά ψηλό και λεπτό. Είναι άριστοι κυνηγοί και έχουν χρησιμοποιηθεί στον παρελθόν για το κυνήγι γαζέλας. Για την ιστορία μια γαζέλα τρέχει με 40 χιλιόμετρα την ώρα. Οι σκύλοι αυτοί είναι ανεξάρτητοι και ανθεκτικοί.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                photo:theilovedogssite.com