Μπορεί τα γυμναστήρια να προσφέρουν το δροσιστικό αέρα του κλιματιστικού, ωστόσο το καλοκαίρι πιο δύσκολα παίρνουμε την απόφαση να πάμε στο γυμναστήριο, καθώς το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε σε μια παραλία και να χαλαρώνουμε.

Ωστόσο, μπορείς και το καλοκαίρι να γυμνάζεσαι και μάλιστα στις διακοπές σου, με τρόπους διασκεδαστικούς, που θα σου χαρίσουν και στιγμές χαλάρωσης.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω επιλογές και θα αναθεωρήσεις το όλο θέμα γυμναστικής το καλοκαίρι.

1. Καγιάκ

Είτε έχεις παρέα είτε είσαι μόνη σου το καγιάκ είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να χαλαρώσεις, αλλά και να τονώσεις τα χέρια σου την ίδια στιγμή.

2. Surfing

Είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να ζούμε σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα, όποτε αν δεν έχει δοκιμάσει ποτέ το surf ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και ότι δεν γυμνάζεσαι αρκετά όσο το διασκεδάζεις, αλλά το άθλημα απαιτεί επίσης μεγάλη αντοχή και δύναμη.

3. Yoga στη παραλία

Άφησε τα μαθήματα hot yoga στην άκρη για το καλοκαίρι και μετέφερε το στρώμα σου στη παραλία. Προσπάθησε να ακολουθήσεις την προπόνηση σου δίπλα στα κύματα και ταυτόχρονα χαλάρωσε στη θέα της θάλασσας. Extra tip: Ξύπνα λίγο νωρίτερα και κάνε yoga δίπλα ανατολή του ήλιου.

4. Zip-line

Μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η cardio προπόνηση που κάνεις, άλλα σίγουρα η καρδιά σου θα χτυπήσει κάποιους παλμούς παραπάνω (μερικές εκατοντάδες πόδια τουλάχιστον). Αν στο μέρος που έχεις πάει προσφέρεται η δυνατότητα να κάνεις zip-line, τότε μη χάσεις την ευκαιρία γιατί πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία.

Photo: Instagram/@katfromcolombia