Το καλοκαίρι πέρασε και πρέπει επιτέλους πρέπει να ξεχάσεις τα παγωτά και τα κοκτέιλ! Πριν αρχίσεις, όμως, τις σοκολάτες (γιατί ξέρουμε πως το έχεις σκεφτεί) ανέβα στη ζυγαριά για να δεις πόσα κιλά πήρες! Επειδή πρέπει να τα χάσεις και να ξαναέρθεις στις παλιές, σωστές σου αναλογίες, βρήκαμε για εσένα ποιες φθινοπωρινές τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

Ποιες φθινοπωρινές τροφές αδυνατίζουν;

  1. Ρόδια: Θεωρούνται ένα από τα πιο θρεπτικά και διαιτητικά φρούτα! Έχουν υψηλή περιεκτικότατη σε φυτικές ίνες αλλά επίσης είναι πλούσια και σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά το σώμα να κρατά τη φόρμα του.
  2. Κάστανα: Τα κάστανα μπορούν να γίνουν ένα πολύ θρεπτικό σνακ! Θα σε κρατήσουν χορτάτο για αρκετή ώρα, αφού περιέχουν 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται να μειώσουν τη χοληστερίνη σου.
  3. Χουρμάδες: Επειδή έχουν γλυκιά γεύση μπορούν να σε βοηθήσουν να αντικαταστήσεις το γλυκό που θες τόσο πολύ να γευτείς. Περιέχει μαγνήσιο, κάλιο αλλά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Μην το παρακάνεις, όμως, και φας πολλούς! Ο κάθε χουρμάς έχει 85 θερμίδες!
  4. Αχλάδια: Τα αχλάδια έχουν τέλεια γεύση και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Βοηθούν στη ρύθμιση το πεπτικού συστήματος και κρατούν το αίσθημα της πείνας μακριά σου για αρκετές ώρες!