Το ξέρουμε κοιτάς το πρωί τον αυτό σου στον καθρέφτη και τον φτύνεις για να μην τον ματιάσεις. Θεωρείς πως οι γονείς σου είχαν πολύ έμπνευση την ώρα που διαιώνιζαν το είδος και ζωντανή απόδειξη είσαι εσύ. Για να διατηρήσεις, όμως, το πρόσωπο σου πορσελάνινο και να μη το δεις να σπάει και να γίνεται σαν της κακιάς μάγισσας των παραμυθιών ή σαν του Δρακουμέλ αν είσαι άντρας υπάρχουν κάποια προϊόντα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπό σου.

Τι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπό σου;

  1. Λακ ή γενικότερα οποιοδήποτε σπρέι μαλλιών: Μη διανοηθείς να βάλεις πότε λακ ή σπρέι μαλλιών στο πρόσωπο σου είτε καταλάθος (δηλαδή, όπως βάζεις στα μαλλιά σου) είτε επίτηδες για να διατηρήσεις το make up σου (το οποίο τραγικό λάθος κάνουν πολλές γυναίκες).
  2. Σαμπουάν αντί για ειδικό καθαριστικό προσώπου: Η σύνθεση του σαμπουάν είναι ειδική για να καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής σου και τα μαλλιά σου. Όπως, καταλαβαίνεις δεν έχουν την ίδια σύνθεση με τα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου.
  3. Κρέμα σώματος: Μπορεί να σου τέλειωσε η ενυδατική κρέμα προσώπου που βάζεις και να είσαι έτοιμος-η να πεις δεν πειράζει ας βάλω ότι κρέμα βρω αλλά είναι μεγάλο λάθος. Ηεπιδερμίδα σου θα αφυδατωθεί αμέσως.
  4. Κρέμα ποδιών: Οι κρέμες ποδιών είναι αρκετά ισχυρές και περιέχουν ειδικά συστατικά απολέπισης που σίγουρα δε θες να δεις πως θα δράσουν στο πρόσωπο σου.
  5. Βερνίκι νυχιών: Έχεις σκεφτεί να το κάνεις τις απόκριες για να δώσεις χρώμα στο δημιουργικό σου μακιγιάζ. Ελπίζουμε να μην το έχεις επιχειρήσει (να το σκέφτηκες απλά) και να μη το κάνεις ποτέ. Γιατί για να το βγάλεις θα πρέπει να βάλεις ασετόν. Οπότε την επίσκεψη στο δερματολόγο την έχεις σίγουρη.