Ο σκύλος ως γνωστό είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ο σκύλος σου θα σε αγαπάει για πάντα και θα είναι για πάντα πιστός. Δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ αλλά είναι κάποια πράγματα που τα μισεί ο σκύλος σου. Δεν του αρέσουν και δεν πρέπει να του τα κάνεις.

Ποια είναι αυτά;

  1. Είναι καλό να μιλάς στο σκύλο σου  αλλά δεν σημαίνει ότι σε καταλαβαίνει πάντα. Σίγουρα αντιλαμβάνεται τη διάθεση σου από τον τόνο της φωνής σου αλλά δεν του αρέσει αν δεν χρησιμοποιείς τη γλώσσα του σώματος. Ο σκύλος μπορεί να σε “διαβάσει” από την στάση του σώματος σου. Τι αισθάνεσαι τι θέλεις από αυτόν. Αν λοιπόν του μιλάς ασταμάτητα χωρίς να κάνεις χειρονομίες,δεν μπορεί να σε καταλάβει. Τον εκνευρίζεις και εκνευρίζεσαι και εσύ.
  2. Μπορεί για εσένα η αγκαλιά να είναι ένα είδος αγάπη αλλά για τους περισσότερους σκύλους είναι βάσανο. Η αγκαλιά μπορεί να μεταφραστεί από έναν σκύλο ως προσπάθεια κυριαρχίας. Πολλά σκυλιά νιώθουν ότι απειλούνται για αυτά μπορεί  από τον τρόμο τους προσπαθήσουν να σε δαγκώσουν.
  3. Μην κάνεις αυτό που σου έκαναν οι γονείς σου όταν ήσουν μικρός. Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός που περίμενες τους γονείς σου να γυρίσουν από την δουλειά για να περάσεις λίγο χρόνο μαζί σου. Εκείνοι όμως ήταν τόσο κουρασμένοι και πηγμένοι από την δουλεία που δεν είχαν όρεξη για πολλά-πολλά. Το ίδιο νιώθει και ο σκύλος σου. Σε περιμένει όλη μέρα για να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου.
  4. Μπορεί εσύ να το βρίσκεις αστείο να πειράζεις τον σκύλο σου αλλά σε εκείνον δεν αρέσει. Πειράγματα του τύπου τράβηγμα ουράς, να τον τρομάζεις ή να τον “τσιγκλάς” συνέχεια, πρέπει να τα κόψεις. Εκτός του ότι τον ενοχλείς μπορεί να του προκαλέσει και θέματα κακής συμπεριφοράς στο μέλλον.
  5. Δεν πρέπει να πιέζεις τον σκύλο να είσαι φιλικός με όλα τα σκυλιά που γνωρίζει ή με όλους τους ανθρώπους. Όπως και εσύ έτσι και ο σκύλος σου δεν μπορεί να συμπαθεί όλο τον κόσμο (σκύλους και ανθρώπους). Αν τον πιέσεις πολύ τότε ο σκύλος θα καταλάβει ότι τον περιορίζεις και μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός. Επίσης μπορεί να συσχετίσει ένα μέρος με την πίεση που τους ασκείς και να μην θέλει να πηγαίνει πλέον στο πάρκο που τον πήγαινες βόλτα.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία